عنوان
|
بررسي آگاهي و نگرش دانشجويان دختر رشته هاي غير علوم پزشكي در زمينه تغذيه با شير مادر در دانشگاه هاي دولتي منتخب شهر تهران |
شماره ویرایش
|
|
تعداد صفحات
|
9 |
نویسنده
|
ماهرخ دولتیان - حمید علوی مجد - شراره جاننثاری |
مشخصات نشریه
|
فصلنامه پرستاری و مامایی - دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی شهید بهشتی - علمی پژوهشی سال 16 پیاپی 58 |
تاریخ انتشار
|
پائیز - 1386 |
درجه علمی
|
علمی - پژوهشی |
محدوده صفحات
|
12-5 |
زبان
|
فارسی |
کلید واژه
|
نگرش آگاهی تغذیه با شیر مادر
|
موضوع
|
جنسيت و علم / جنسيت و دانش جنسيت و معرفت رضاع / خويشاوندي رضاعي / شيردهي
|
چکیده
|
مقدمه: شير مادر نه تنها يك غذاي كامل براي شيرخوار است بلكه يك مايع فعال و زنده با ويژگي هاي عديده است كه علاوه بر تامين رشد جسمي كودك جوابگوي نيازهاي عاطفي بوده و در جلوگيري از عفونتها نقش حياتي دارد. با توجه به اهميت شير مادر، تصميم گيري مادر جهت شيردهي و تداوم آن، تحت تاثير عواملي چون انگيزه، حمايت خانوادگي، حمايت فرهنگي جامعه، آگاهي مادران قبل و بعد از بارداري و نيز روش شيردهي قرار مي گيرد. تعيين آگاهي و نگرش اولين و مهمترين عامل مورد نياز در طراحي و برنامه ريزي جهت توسعه اجراي روش تغذيه با شير مادر مي باشد كه بايد در جامعه شناسايي شود. هدف، تعيين آگاهي و نگرش دانشجويان دختر رشته هاي غير پزشكي در زمينه تغذيه با شير مادر در دانشگاههاي دولتي منتخب شهر تهران در سال 1385 بوده است.\r\nمواد وروش ها: مطالعه حاضر يك مطالعه توصيفي بود كه آگاهي ونگرش800 نفر از دانشجويان دختر رشته هاي غير علوم پزشكي دانشگاه هاي دولتي شهر تهران در زمينه تغذيه با شير مادر مورد بررسي قرار گرفت. در اين پژوهش به منظور گرد آوري اطلاعات از پرسشنامه استفاده گرديد و تكميل پرسش نامه ها توسط خود دانشجويان بود. جهت تعيين اعتبار ابزار از روش اعتبار محتوا و جهت تعيين پايايي آن از روش آزمون مجدد استفاده شد. روش نمونه گيري به صورت تصادفي چند مرحله اي انجام گرفت.\r\nيافته ها:نتايج اين مطالعه بيانگر اين بود كه51/6درصد دانشجويان دختر كه در رشته هاي غيرعلوم پزشكي تحصيل ميكنند، داراي آگاهي متوسط و 41/6 درصد داراي آگاهي خوب در رابطه با تغذيه شير خوار با شير مادر بودند. بعلاوه، آگاهي دانشجويان رشته هاي فني– مهندسي بيش از ساير رشته ها بوده است. همچنين 75/4 درصد دانشجويان نسبت به تغذيه با شير مادر نگرش مثبت داشتند. بين ميانگين رتبه نگرش نمونه ها در سه گروه آگاهي (ضعيف- متوسط- خوب) تفاوت معني دار وجود داشت (0/01>p) و آزمون مقايسه چند گانه نشان داد كه نمره نگرش مثبت درگروه آگاهي ضعيف كمتر از نمره نگرش در دو گروه آگاهي متوسط و آگاهي خوب بوده است. \r\nبحث و نتيجه گيري: بر اساس يافته هاي مطالعه در رابطه با اهميت دادن دانشجويان به تغذيه با شير مادر و نگرش مثبت آنان در اين رابطه دربعضي از حيطه ها جهت اجراي يك برنامه شيردهي به صورت كاملا موفقيت آميز نياز به افزايش آگاهي آنان وجود دارد.
|