ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه شروط پرداخت نفقه در نکاح دائم با منقطع از منظر فقه و حقوق اسلامی
تعداد صفحات 14
نویسنده سمیه مقدسی کوزه کنانی - جلیل مقدسی کوزه کنانی - رضا الهامی
مشخصات نشریه  مطالعات فقه اقتصادی شماره 3 پیاپی 22
تاریخ انتشار پائیز - 1403
محدوده صفحات 100-87
کلید واژه نکاح منقطع  ازدواج دائم  پرداخت نفقه  نفقه زن در حقوق ایران  نفقه زوجه  فقه امامیه  حقوق اسلامی  نفقه زن در فقه  ازدواج موقت  شرایط اسقاط نفقه  شرایط نفقه  عدم پرداخت نفقه  سقوط نفقه  نفقه  شرط پرداخت نفقه  نفقه زن در اسلام  
چکیده زمینه و هدف: پرداخت نفقه یکی از مهم‌ترین موضوعات در روابط زوجین است؛ و تا آنجا اهمیت دارد که قانون‌گذار، مقررات خاصی برای آن وضع نموده است؛ لذا در این تحقیق به بررسی شروط عـدم پرداخت نفقه در نکـاح دائم و پـرداخت آن در نکاح منقطع پرداخته می شود.
مواد و روش: این مقاله از نوع توصیفی تحلیلی می‌باشد. مواد و داده‌ها کیفی است و از فیش‌برداری در گردآوری مطالب استفاده‌شد.
ملاحظات اخلاقی: در نگارش مقاله اصالت متون، صداقتداری و امانتداری شده است.
یافته‌ها: شرایط پرداخت نفقه به نوع نکاح بستگی دارد. بطوریکه نفقه در نکاح دائم یکی از تکالیف شوهر است و مستند قانونی دارد (ماده 1106 قانون مدنی). در نکاح دائم، ﻣﻄﺎﺑﻖ اﺻﻞ ﻋﻘﻼﯾﯽ و ﺷﺮﻋﯽ ﺣﺎﮐﻤﯿﺖ اراده، زوﺟﯿﻦ می‌توانند ﺑﺮ اﺳﻘﺎط نفقه آﯾﻨﺪه توافق نمایند و در انفاق به زوجه، برخلاف نکاح دائم، در نکاح موقت زوج وظیفه‌ای در قبال پرداخت نفقه به زوجه ندارد؛ مگر آنکه ضمن عقد شرط شده باشد.
نتیجه: شرط پرداخت نفقه در نکاح موقت موردپذیرش قانون‌گذار قرارگرفته، و در مورد آن اجماع وجود دارد. اصل حاکمیت اراده طرفین در قراردادها نیز تأییدکننده این نظر می‌باشد؛ اما در نکاح موقت، نفقه واجب نیست و در صورت شرط به پرداخت آن، تابع آثار نفقه در نکاح دائم نمی‌باشد.

کد مقاله 51683
تعداد بازدید 1

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397