ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی ادله مخالفان قضاوت زنان از منظر فقه و حقوق موضوعه
تعداد صفحات 18
نویسنده رقیه رجبی قیداری - سعید حسن‌زاده دلگشا - یعقوب پورجمال
مشخصات نشریه  مطالعات فقه اقتصادی شماره 5*
تاریخ انتشار مرداد - 1403
محدوده صفحات 122-105
کلید واژه قضاوت  قرآن  اجماع  روایات  قاضی زن  زن و قضاوت  دیدگاه‌ها درباره قضاوت زن  قضاوت زنان  مخالفان قضاوت زن  آیات قرآن  قضاوت زن در فقه شیعه  ادله مخالفان  حق قضاوت زنان  حقوق موضوعه  نظام حقوقی ایران  قضاوت زنان در فقه  بررسی فقهی قضاوت زنان  قضاوت زن در اسلام  قضاوت در اسلام  ادله مخالفین قضاوت زن  قضاوت زنان در فقه امامیه  دیدگاه فقیهان امامیه درباره قضاوت زنان  قضاوت زن در روایات  دلایل فقهی جواز یا منع قضاوت   روایات اهل بیت (ع)  احادیث اسلامی  حقوق موضوعه ایران  
چکیده زمینه و هدف: قضاوت زنان از موضوعات مهم و محل اختلاف نظر است. هدف مقاله حاضر بررسی ادله مخالفان قضاوت زنان از منظر فقه و حقوق موضوعه است.
مواد و روش‌ها: مقاله حاضر توصیفی- تحلیلی است. مواد و داده‌ها نیز کیفی است و از فیش‌برداری در گردآوری مطالب و داده‌ها استفاده‌ شده است.
ملاحظات اخلاقی: در این مقاله، اصالت متون، صداقت و امانت‌داری رعایت شده است.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد ادله وارده جهت منع زنان از قضاوت کافی و قانع­ کننده نمی‌باشد. لذا عدم صلاحیت زنان جهت قضاوت مورد تردید جدی است و تردیدی نیست که بین حق تمتع و استیفای آن ملازمه وجود ندارد. لذا زن حق قضاوت دارد اگر چه خود انتخاب می‌کند آیا آن را متصدی شود یا خیر. در اثبات عدم شایستگی زنان دلایل ضعیفی موجود دارد که اشکال دارد و سلب تکلیف دال بر منع حق قضاوت برای زنان نمی‌باشد. از منظر حقوقی نیز زنان با اینکه امکان اشتغال مقام بازپرس را دارند؛ اما ریاست دادگاه بر عهده مردان است.
نتیجه: با دقت در ادله هر دو نظریه می‌توان به این نتیجه رسید که در هر صورت قضاوت یک تکلیف است که دارای مسئولیت سنگینی می‌باشد و رفع این تکلیف برای زنان با توجه وجوب تکلیفی آن برای مردان امتیازی برای زنان محسوب می‌شود و حکمی امتنانی است نه اینکه تبعیضی در حق زنان صورت گرفته باشد.

کد مقاله 51680
تعداد بازدید 1

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397