ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی ادله حکم حجاب در فقه و حقوق و نقش حکومت اسلامی در آن
تعداد صفحات 18
نویسنده محمد اختریان اصل - محمود قیوم زاده خالقی - یونس خداپرست
مشخصات نشریه  مطالعات فقه اقتصادی شماره 5
تاریخ انتشار تير - 1403
محدوده صفحات 668-651
کلید واژه حجاب  حاکم اسلامی  حکومت اسلامی  رعایت حجاب  حکم حجاب  حجاب و حکومت اسلامی  فقیهان مسلمان  حجاب اسلامی  فقه امامیه  پوشش اسلامی  حجاب در نظام حقوقی ایران  شریعت اسلامی  
چکیده زمینه و هدف: پوشش اسلامی بر هر مرد و زن مسلمان واجب و ترک آن حرام است. بر این اساس حاکم اسلامی می‌تواند جامعه مسلمان را به رعایت حجاب اسلامی دعوت و الزام نماید. جامعه‌ای که حکومت دینی را بر حکومت غیر دینی و سکولار ترجیح داده است، انتظاری جز این ندارد که حکومت منتخب بر مبنای شریعت الهی و عرف متشرعه رفتار نماید. هدف مقالة حاضر، بررسی حکم حجاب در فقه و حقوق و نقش حکومت اسلامی در آن می­ باشد.
مواد و روش‌ها: مقاله حاضر، توصیفی- تحلیلی است. این پژوهش با هدف کاربردی و به­ صورت مطالعات اسنادی و کتابخانه­ ای به بررسی حکم حجاب از نظر فقه و حقوق و جایگاه حکومت اسلامی در این رابطه پرداخته است.
ملاحظات اخلاقی: در این مقاله، اصالت متون، صداقت و امانت‌داری رعایت شده است.
یافته‌ها: بررسی ­ها نشان می‏ دهد، مسئله رعایت حجاب در برابر مردان نامحرم از جانب زن مسلمان، مورد توافق تمام فرقه‌های اسلامی است؛ اما در حدود لازم آن، اختلاف‌ نظراتی وجود دارد. با این حال بیشتر فقهای شیعه و سنی، پوشاندن تمام بدن جز صورت و دست‌ها را واجب دانسته‌اند.
نتیجه‌: نتایج نشان داد، هفت دلیل سیره عقلا، اطلاقات ادلة احکام فردى و اجتماعى دینى، ادله نهی از منکر، ادله واردشده در موارد خاص تعزیرات، اطلاق برخى روایات واردشده در تعلیل بر تعزیر، اختیار ولى فقیه بر مجازات متخلفان، اصل فقهى کل من خالف الشرع وجود دارد که اثبات می­کند الزام بر حجاب توسط حکومت اسلامی، جایز است.

کد مقاله 51674
تعداد بازدید 1

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397