ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مؤلفه معنایی سلامت معنوی خانواده در حیطه شناختی و شاخص‌های آن از منظر قرآن کریم
تعداد صفحات 15
نویسنده محمد قادری بافی - محمدعلی رضایی کرمانی - حسن نقی‌زاده
مشخصات نشریه  سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت (مصوب وزارت بهداشت) شماره 2
تاریخ انتشار تابستان - 1403
محدوده صفحات 422-408
کلید واژه قرآن  نهاد خانواده  سلامت خانواده  خانواده  سلامت معنوی  آموزه‌های قرآنی  سبک زندگی اسلامی  مؤلفه‌های شناختی  باور به خدا  آموزه‌های حدیثی  مؤلفه‌های سلامت خانواده  نگرش توحیدی  
چکیده هدف: این مقاله در پی آن است تا با تحلیل متون و گزاره‌های قرآنی و روایی، مفهوم سلامت معنوی خانواده را در سبک زندگی اسلامی به همراه شاخص‌ها و معرف‌های آن معرفی نماید. این پژوهش به بررسی اساسی‌ترین مؤلفه سلامت معنوی خانواده در آموزه‌های قرآنی روایی به منظور کشف و استخراج شاخص­ ها و معرف‌های آن در نهاد خانواده می‌پردازد.
مواد و روش‌ها: برای گردآوری اطلاعات موردنیاز از مواد و داده‌های کتابخانه و از منابع و کتاب‌های معتبر و دست اول دینی با تأکید بر آیات و روایات بهره‌گیری شده است.
یافته‌ها: «باور توحیدی» به‌عنوان اصلی‌ترین مؤلفه شناختی سلامت معنوی در خانواده است که به‌عنوان یک باور کلان، در همه ابعاد زندگی اثر گذاشته و به سایر اهداف خرد در زندگی نیز جهت داده و زمینه تعارض‌های خانوادگی را از بین می‌برد. شاخص­ های آن از دیدگاه قرآن، انسجام درونی خانواده، امید و خوش‌گمانی به خدای هستی، نیایش و آخرت‌گرایی است و برای این شاخص‌ها، نشانگرهایی همچون سرعت عمل در خوبی‌ها، دعوت خانواده به امر ولایت، یادآوری مسأله مرگ به اعضای خانواده، اقامه نماز در خانه، تلاوت قرآن در خانه، هنجاری سازی آخرت‌گرایی در خانواده، افزایش آستانه تحمل و صبر در برابر رفتارهای اعضای خانواده، رعایت اعتدال در مصرف و حذف زینت‌های کاذب از زندگی در جهت تثبیت آخرت‌گرایی در خانواده وجود دارد.
نتیجه‌گیری: بر این اساس مهم‌ترین مؤلفه سلامت معنوی، خداباوری و نگرش توحیدی انسان است که این نوع بینش در همه حوزه‌های ارتباطی انسان خصوصاً خانواده و بر همه ابعاد انسان (بینشی، گرایشی و رفتاری) اثرگذار است.

کد مقاله 51191
تعداد بازدید 4

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397