ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان پیش‌بینی طلاق عاطفی بر اساس مهارگری هیجانی کلامی و خطاهای شناختی زوجین
تعداد صفحات 14
نویسنده برزو امیرپور - مرضیه مشعل پور فرد - زهره ساکی
مشخصات نشریه  سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت (مصوب وزارت بهداشت) شماره 2
تاریخ انتشار تابستان - 1403
محدوده صفحات 315-302
کلید واژه روابط زوجین  ناسازگاری زناشویی  طلاق عاطفی  زوجین دارای تعارض زناشویی  طلاق  درمان پردازش شناختی  تعارض زناشویی  باورهای زوجین  مهارگری  مهارگری زناشویی  تفکر زوجی  پیش بینی طلاق  اهواز (شهرستان)  خطای شناختی  مهارگری هیجانی  مهارگری کلامی  
چکیده هدف: هدف از اجرای پژوهش حاضر تعیین سهم و نقش پیش‌بینی کنندگی طلاق عاطفی بر اساس مهارگری هیجانی-کلامی و خطاهای شناختی در زوجین است.
مواد و روش‌ها: پژوهش از نظر هدف کاربردی، از حیث ماهیت، مبتنی بر پارادایم کمی و ازلحاظ گردآوری داده‌ها توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری شامل کلیه زوجین شهر اهواز در سال 1401 بود که با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای 155 زوج واجد ملاک‌های ورود به مطالعه انتخاب شدند. جهت گردآوری داده‌ها از پرسشنامه­ های مهارگری زناشویی امینی و همکاران، طلاق عاطفی پورحسین و بی‌دست و مقیاس باورها و تفکرات زوجین کامرانی و همکاران استفاده شد. با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS-21 و آزمون‌های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیره، داده‌های پژوهش تحلیل شدند.
یافته‌ها: یافته‌ها حاکی از وجود رابطه مثبت و معنادار بین مهارگری هیجانی-کلامی (623/0 r-) و خطاهای شناختی زوجین (557/0 r-) با طلاق عاطفی بود. نتایج ضریب تعیین نشان داد که نسبتی از واریانس طلاق عاطفی که توسط مهارگری هیجانی کلامی و خطاهای شناختی تبیین می‌شود تقریباً 42 درصد است. علاوه بر این، نتایج به‌دست‌آمده از تحلیل رگرسیون نشان داد که مهارگری هیجانی-کلامی (268/0 β -) و خطاهای شناختی زوجین (235/0 β -) پیش‌بینی کننده‌های مثبت و معنادار طلاق عاطفی هستند.
نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش حاضر نشان‌دهنده‌ نقش مهارگری در شکل‌دهی به روابط ناسازگار بین زوجین و جایگاه سبک پردازش‌های شناختی مبتنی بر تحریف واقعیت، در تداوم تعارضات زناشویی و طلاق عاطفی بود. کاربست‌های درمانی کاهش مهارگری و خطاهای شناختی باهدف کاهش طلاق عاطفی می‌تواند موجب غنی‌سازی و سلامت روابط زوجین شود.

کد مقاله 51190
تعداد بازدید 4

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397