ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی میزان افسردگی و وضعیت عملکرد جنسی زنان پس از جراحی هیسترکتومی
تعداد صفحات 10
نویسنده شبنم توفیقی - سیده آرزو حسینی - پریناز حامد نسیمی - مهسا کیانی
مشخصات نشریه  دانشگاه علوم پزشکی ایلام (مصوب وزارت بهداشت) شماره 6
تاریخ انتشار بهمن و اسفند - 1403
محدوده صفحات 10-1
کلید واژه افسردگی  افسردگی زنان  زنان متأهل  عملکرد جنسی زنان  اختلال عملکرد جنسی زنان  اختلال عملکرد جنسی  عملکرد جنسی  خشکی واژن  زنجان (شهرستان)  هیسترکتومی  زنان زنجانی  درد حین نزدیکی  
چکیده مقدمه: هیسترکتومی از شایع‌ترین جراحی‌ها در زنان است که ممکن است با عوارضی مانند افسردگی و اختلال عملکرد جنسی پس از جراحی همراه باشد. بااین‌حال، نتایج مطالعات انجام‌شده بحث‌برانگیز است. هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان افسردگی و عملکرد جنسی پس از جراحی هیسترکتومی در زنان مراجعه‌کننده به بیمارستان آیت‌الله موسوی زنجان از سال 1397 تا 1399 است.
مواد و روش ­ها: این مطالعۀ کوهورت گذشته‌نگر روی 63 نفر از زنان متأهل انجام شد که عمل جراحی هیسترکتومی داشتند. میزان افسردگی با آزمون افسردگی بک، عملکرد جنسی با پرسش‌نامۀ شاخص عملکرد جنسی زنان و رضایت از بدن خود بررسی گردید. نتایج با نرم‌افزار SPSS vol.24 تجزیه‌وتحلیل آماری شدند.
یافته ­های پژوهش: میانگین نمرۀ افسردگی بیماران 91/8 ± 58/10 و عملکرد جنسی آنان 29/9 ± 18/22 بود. 8/85 درصد افراد با تشخیص افسردگی خفیف و 1/65 درصد اختلال عملکرد جنسی داشتند. در بررسی زیرمقیاس‌های عملکرد جنسی، درد هنگام نزدیکی 3/60 درصد و خشکی واژن با 8/50 درصد بیشترین شکایت بیماران بود. 52 نفر (81 درصد) از بدن خود رضایت و 12 نفر (19 درصد) از بدن خود و نبودِ رحم نارضایتی داشتند.
بحث و نتیجه‌گیری: شدت افسردگی پس از گذشت دست‌کم یک سال از جراحی هیسترکتومی، در محدودۀ کم یا خفیف قرار دارد و تصور بدنی در تعداد فراوانی از نمونه‌‌ها مطلوب است، هرچند نتایج بررسی وضعیت عملکرد جنسی نشان‌دهندۀ اختلال در آن بود که شایع ترین شکایات مربوط به درد در حین نزدیکی و خشکی واژن گزارش شد. با توجه به شکایات ذکرشده توسط بیماران در زمینۀ اختلال عملکرد جنسی می‌توان با آموزش، پیگیری و درمان این شکایات، وضعیت عملکرد جنسی بیماران را پس از جراحی بهبود بخشید.

کد مقاله 51171
تعداد بازدید 5

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397