ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان پیش‌بینی اختلال عملکرد جنسی زنان بر اساس ناگویی هیجانی و پرخاشگری
تعداد صفحات 13
نویسنده معصومه محمدبیگی - حمزه گنجی
مشخصات نشریه  دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد (مصوب وزارت بهداشت) سال 67 شماره 4
تاریخ انتشار مهر و آبان - 1403
محدوده صفحات 1322-1310
کلید واژه پرخاشگری  عملکرد جنسی زنان  اختلال عملکرد جنسی زنان  اختلال عملکرد جنسی  تهران  عملکرد جنسی  زنان شهر تهران  ناگویی هیجانی  خانه سلامت  پرخاشگری زنان  
چکیده مقدمه: در بین نیازهای زیستی، غریزه جنسی آمیختگی عمیقی با نیازهای روانی داشته به طوری که می توان تأثیر این خواسته را در بسیاری از ابعاد زندگی مشاهده کرد. اختلال در عملکرد جنسی زنان در کنار عوامل زیستی به عوامل اجتماعی، فرهنگی و روان شناختی متعددی وابسته است که یکی از این عوامل، می تواند اختلال در هیجان ها باشد. زنان نیمی از جمعیت کشور ما را تشکیل می دهند و اختلال عملکرد جنسی در ایشان شایع تر از مردان، و با شیوع کلی 9/43 درصد برآورد شده است. اختلال در عملکرد جنسی موجب پایین آمدن کیفیت زندگی و نارضایتی از روابط با دیگران، همچنین مشکلات اجتماعی از قبیل جرائم، تجاوزات جنسی و بیماری های روانی می شوند. هدف از پژوهش حاضر، پیش بینی اختلال عملکرد جنسی زنان بر اساس مولفه های ناگویی هیجانی و پرخاشگری است.
روش کار: روش پژوهش توصیفی، از نوع همبستگی است. نمونه آماری با استفاده از روش تصادفی ساده مشخص و حجم نمونه با استفاده از روش کرامر و پس از ارتقا، برابر با 200 به دست آمد که متشمل بر خانم های متأهل 20 الی 45 سال است که در سال 1396 به خانه های سلامت منطقه هفت شهرداری تهران مراجعه کرده بودند. ابزارهای پژوهش شامل نسخه فارسی پرسشنامه عملکرد جنسی زنان (محمدی و همکاران، 1387)، پرسشنامه ناگویی هیجانی تورنتو (بشارت، 2008) و پرسشنامه پرخاشگری باس و پری (محمدی، 1385) است که از روایی و پایایی خوبی در ایران برخوردار هستند.
نتایج: نتایج حاصل از رویکرد سلسله مراتبی روش تحلیل رگرسیون چند متغیره، بیانگر رابطه منفی و معنادار بین نمره کل عملکرد جنسی زنان و خرده آزمون های دشواری در تشخیص احساسات (01/0 p) و تفکر عینی (05/0 p) در مقیاس ناگویی هیجانی تورنتو است. همچنین، از بین مؤلفه های پرخاشگری، خشم و خصومت به صورت منفی و در سطح 05/0، اختلال عملکرد جنسی زنان را پیش بینی می کنند.

کد مقاله 51163
تعداد بازدید 9

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397