ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه ویژگی‌های شخصیتی و سیستم‌های مغزی رفتاری در هم‌جنس‌گرایان و افراد نرمال
تعداد صفحات 16
نویسنده صدیقه خلیلی هروآبادی - سیروان اسمایی مجد
مشخصات نشریه  دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد (مصوب وزارت بهداشت) سال 67 شماره 6
تاریخ انتشار بهمن و اسفند - 1403
محدوده صفحات 1590-1575
کلید واژه شخصیت  همجنس گرایی  پنج عامل شخصیت  سیستم‌های مغزی رفتاری  افراد عادی  همجنس گرایان  
چکیده مقدمه: پژوهش حاضر به منظور مقایسه ویژگی‎های ‎شخصیتی و سیستم‎های ‎مغزی- رفتاری میان هم جنس­ گرایان و افراد عادی انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر به لحاظ هدف از نوع بنیادی و به لحاظ نحوه جمع آوری داده‎ها از نوع علّی- مقایسه‎ای بود. جامعه آماری این تحقیق شامل دو گروه افراد همجنس گرایان و افراد عادی بود. نمونه‎ها شامل 38 نفر (21 نفر عادی و 17 نفر همجنس گرا) که به طور کلی به شیوه نمونه گیری در دسترس و گلوله برفی انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسشنامه چند محوری میلون 3 و پرسشنامه شخصیتی گری ویلسون اولیه می‎باشد. داده‎ها پـس از گـرداوری بـا اسـتفاده از نـرم افـزار رایانـه ای spss مـورد تجزیـه و تحلیـل قـرار گرفت. شـاخص‎های ‎مربـوط بـه آمـار توصـیفی (میـانگین، واریـانس، انحـراف معیـار و ...) بـرای هـریک از گروه‎های مورد مقایسـه محاسـبه گـردید و برای آزمـون معنـادار بـودن بـه لحـاظ آماری نیز از تحلیل‎های ‎آنوا و آزمون‎های ‎تعقیبی توکی استفاده شده است.
نتایج: مقایسه سیستم‎های ‎مغزی ـ رفتاری نیز نشان داد میان دو جامعه در ابعاد اجتناب منفعل، خاموشی، جنگ و گریز تفاوت معنی دار وجود دارد که در جامعه همجنس گرایان این تفاوت در ابعاد اجتناب منفعل، خاموشی و جنگ متفاوت است و در جامعه همجنس گرایان شایع­تر می‎باشد. یافته‎ها نشان داد که میان برخی از ابعاد شخصیت در میان دو جامعه تفاوت معناداری وجود دارد.
نتیجه گیری: نتایج این پژوهش و پژوهش‎های ‎دیگر نشان داد که افراد همجنس گرا ممکن است مشکلات بیشتری را در سلامت روان خود تجربه نمایند که این مسئله اگرچه تابع بحث ژنتیک و تفاوت در ساختار زیستی مغز است اما عمدتاً نتیجه تأثیرات اجتماعی نظیر انگ و تبعیض می‎باشد.

کد مقاله 51152
تعداد بازدید 7

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397