ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تحلیل موانع ازدواج از منظر دانشجویان: مطالعه مقایسه‌ای بین دانشگاه شاهد و دانشگاه امیرکبیر
تعداد صفحات 32
نویسنده اصغر هادوی - مرضیه سادات رضوی - محمدرضا حشمتی
مشخصات نشریه  فرهنگ در دانشگاه اسلامی (مصوب وزارت علوم) سال 14 شماره 2 پیاپی 51
تاریخ انتشار تابستان - 1403
محدوده صفحات 108-77
کلید واژه ازدواج  موانع ازدواج  موانع اجتماعی  موانع اقتصادی  موانع فرهنگی  موانع فردی  نگرش دانشجویان  دانشجویان دانشگاه امیرکبیر  دانشگاه امیرکبیر  دانشگاه شاهد  تصمیم‌گیری ازدواج  
چکیده هدف: ازدواج از مهم‌ترین رسوم معمول در تمام جوامع است که به دلیل نقش مهم آن در فراهم کردن ساختار و زیربنای تشکیل خانواده و گسترش نسل، مهم‌ترین و بنیادی‌ترین نوع ارتباط معرفی‌ شده است. بررسی موانع ازدواج از دیدگاه دانشجویان می‌تواند به شناسایی چالش های اجتماعی و فرهنگی خاص جوانان ایرانی کمک کند و ابزارهای مؤثری برای سیاستگذاری در جهت تسهیل ازدواج ارائه دهد. این مطالعه، با مقایسۀ تفاوت ها و شباهت ها بین دو دانشگاه، به درک عمیق‌تری از عوامل مؤثر بر تصمیم‌گیری ازدواج در بین دانشجویان این دو محیط آموزشی می‌پردازد. هدف پژوهش حاضر، بررسی موانع ازدواج در بین دانشجویان دانشگاه شاهد و امیرکبیر بود.
روش: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و به لحاظ شیوه جمع‌آوری اطلاعات، توصیفی- پیمایشی بود. جامعۀ آماری پژوهش، 20313 دانشجوی دانشگاه شاهد و امیرکبیر و نمونۀ آماری آن، 391 نفر بودند که بر اساس فرمول کوکران به شیوه طبقه‌ای انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری اطلاعات، پرسشنامۀ محقق‌ساخته‌ای با 25 سؤال بسته‌پاسخ در طیف پنج درجه‌ای لیکرت و پایایی 807/0 مطابق آلفای کرونباخ بود. برای تجزیه و تحلیل، از روش های توصیفی و استنباطی، در قالب نرم‌افزار اس.پی.اس.اس. استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که موانع اقتصادی، مهم‌ترین عامل بازدارندۀ ازدواج با میانگین 3.1893 بوده و پس از آن، موانع اجتماعی با میانگین 3.0462 قرار دارند. موانع فرهنگی و فردی به ترتیب با میانگین های 2.6546 و 2.0619 اهمیت کمتری داشته‌اند. مقایسۀ بین دانشجویان دو دانشگاه نشان داد که دانشجویان دانشگاه شاهد، موانع اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را مهم‌تر از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر دانسته‌اند. همچنین، تفاوت معناداری در نگرش نسبت به موانع فردی مشاهده نشد. به طور کلی، نتایج نشان‌دهندۀ نقش عمدۀ موانع اقتصادی در کاهش تمایل دانشجویان به ازدواج بوده است.
نتیجه‌گیری: موانع اقتصادی بهترین پیش‌بینی‌کننده برای ازدواج محسوب می‌شوند.

کد مقاله 50849
تعداد بازدید 6

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397