ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مطالعه تحلیلی عوامل مؤثر بر نگرش نسبت به ازدواج دانشجویان ورزشکار و غیر ورزشکار (با رهیافت گذران اوقات فراغت ورزشی)
تعداد صفحات 26
نویسنده احمد محمودی - محمدحسین قربانی - وحید ساعتچیان - طاهره کاووسی
مشخصات نشریه  فرهنگ در دانشگاه اسلامی (مصوب وزارت علوم) سال 14 شماره 2 پیاپی 51
تاریخ انتشار تابستان - 1403
محدوده صفحات 28-3
کلید واژه ازدواج  عوامل اجتماعی  اوقات فراغت  مشهد  عوامل عاطفی  عوامل فرهنگی  ورزشکار  عوامل فردی  نگرش به ازدواج  انگیزه ورزشی  عوامل اقتصادی  گذران اوقات فراغت  غیر ورزشکار  دانشجویان ورزشکار  دانشجویان غیر ورزشکار  عوامل سازمانی  ورزشکاران نخبه  نگرش دانشجویان  مطالعه تحلیلی  عملکرد ورزشی  ازدواج ورزشکاران  
چکیده هدف: هدف پژوهش حاضر، مطالعۀ تحلیلی عوامل مؤثر بر نگرش نسبت به ازدواج دانشجویان ورزشکار و غیر ورزشکار بود.
روش: جامعۀ آماری پژوهش شامل دو گروه ورزشکاران نخبۀ استان و دانشجویان دانشگاه شهر مشهد بود که با توجه به نامشخص بودن تعداد دقیق افراد، حجم نمونه به استناد 5 تا 10 برابری تعداد سؤالات پرسشنامۀ پژوهش 274 نفر انتخاب شد. در این پژوهش از پرسشنامۀ محقق‌ساختۀ عوامل مؤثر بر نگرش نسبت به ازدواج استفاده شد. برای تأیید روایی محتوای ابزار، از نظر خبرگان و برای تأیید روایی سازه، از تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی استفاده شد و پایایی پرسشنامه با ضریب آلفای کرونباخ، 82/0 به دست آمد که نشان از پایایی قابل‌قبول ابزار پژوهش دارد.
یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داد که تفاوت معناداری بین عوامل عاطفی، اقتصادی، فردی، اجتماعی، فرهنگی و سازمانی مؤثر بر ازدواج در دو گروه ورزشکار و غیر ورزشکار وجود ندارد (05/0 ≥ P )، اما بین عوامل انگیزۀ ورزشی و عملکرد ورزشی در دو گروه ورزشکار و غیر ورزشکار تفاوت معناداری وجود دارد (05/0 ≤ P). همچنین مهم‌ترین اولویت مؤلفه‌های عوامل مؤثر بر نگرش نسبت به ازدواج در گروه ورزشکار، مربوط به مؤلفۀ «انگیزۀ ورزشی» و مهم‌ترین اولویت مؤلفه‌های عوامل مؤثر بر نگرش نسبت به ازدواج در گروه غیر ورزشکار، مربوط به مؤلفۀ «عاطفی» است.
نتیجه‌گیری: با توجه به وجود تفاوت در انگیزۀ ورزشی و عملکرد ورزشی، توجه به موضوع ازدواج در بین ورزشکاران به دلیل نقش مهمی که در تضمین پویایی و کارامدی جامعۀ ورزشکاران می‌تواند ایفا ‌کند، ضروری به نظر می‌رسد.

کد مقاله 50848
تعداد بازدید 7

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397