• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان رابطه برنامه درسی پنهان و خشونت جنسی دانشجویان زن متأهل با توجه به نقش میانجی هوش هیجانی
تعداد صفحات 35
نویسنده طیبه تجری - محمدمهدی نادری - مهیندخت جوان‌نشان
مشخصات نشریه  رفاه اجتماعی (مصوب وزارت بهداشت) سال 24 پیاپی 95
تاریخ انتشار زمستان - 1403
محدوده صفحات 263-229
کلید واژه آموزش عالی  خشونت جنسی  سلامت زنان  دانشجویان متأهل  زنان دانشجو  زنان متأهل  هوش هیجانی  برنامه درسی پنهان  گرگان (شهرستان)  نظام آموزش عالی  هوش هیجانی زنان  دانشجویان زن متأهل  برنامه‌های درسی  
چکیده مقدمه: برنامه درسی، اصلی‌ترین عنصر نظام آموزش عالی و بنیادی‌ترین ابزار برای فراهم‌آوری دانش، تجربه و مهارت دانشجویان برای عرضه خدمات به جامعه است. به عنوان قلب این نظام، نقش مهمی در تحقق اهداف داشته و ترسیم‌کننده نقشه‌ها و اهداف دارند. از طرفی خشونت جنسی یکی از خشونت هایی است که می‌تواند سلامت زنان را دچار آسیب کند.
نظام آموزشی به‌واسطه برنامه درسی با عناوین نوع‌دوستی و گرایش های انسان‌دوستانه می‌تواند زمینه‌های بروز خشونت را کاهش دهد. هدف از انجام این تحقیق، بررسی رابطه برنامه درسی پنهان و خشونت جنسی دانشجویان زن متأهل شهرستان گرگان با توجه به نقش میانجی هوش هیجانی بود.
روش: این پژوهش از طریق روش همبستگی انجام شد و جامعه آماری این پژوهش شامل همه دانشجویان متأهل مشغول به تحصیل در دانشگاه های سطح شهرستان گرگان در سال تحصیلی 2020-2019 بود. حجم نمونه این پژوهش برابر با 150 نفر بود که با روش نمونه‌گیری طبقه‌ای انتخاب شدند. ابزار گرداوری داده‌ها شامل: پرسشنامه برنامه درسی پنهان (HCQ) ایمانی (2012)، همسرآزاری (WAQ) قهاری و همکاران (2005) و مقیاس هوش هیجانی (MSEIS) شاته و همکاران (1998) بود.
برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها، از ضریب همبستگی پیرسون و مدل‌یابی معادلات ساختاری استفاده شد.
یافته: مدل رابطه بین برنامه درسی پنهان و خشونت جنسی با نقش میانجی هوش هیجانی دارای برازش مطلوب است؛ بنابراین مدل پژوهش وضعیت برازش مناسبی دارد و بین برنامه درسی پنهان و خشونت جنسی با نقش میانجی هوش هیجانی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
بحث: هرچقدر افراد از هوش هیجانی بیشتری برخوردار باشند بیشتر تحت‌تأثیر برنامه درسی پنهان قرار می‌گیرند؛ چراکه برنامه درسی پنهان بخشی مهم و تأثیرگذار از فرآیند آموزشی است که به‌سادگی قابل‌درک نیست، ولی بر جنبه‌های گوناگون آموزشی و تربیتی دانشجویان تأثیرگذار است.

کد مقاله 50834
تعداد بازدید 5

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397