• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان خشونت جنسیتی: ارائه یک نظریه زمینه‌ای
تعداد صفحات 54
نویسنده امید قادرزاده
مشخصات نشریه  رفاه اجتماعی (مصوب وزارت بهداشت) سال 24 پیاپی 95
تاریخ انتشار زمستان - 1403
محدوده صفحات 228-175
کلید واژه خشونت  خشونت علیه زنان  تجربه زنان  جامعه‌پذیری جنسیتی  هویت فردی  سنندج  خشونت اجتماعی  طرد اجتماعی  خشونت تجربه شده  تجربه خشونت  خشونت نمادین  زنان شهر سنندج  نظریه زمینه‌ای  خشونت تجربه شده در زنان  ادراک زنان  تعلیق هویت  خشونت جنسیتی  خشونت نهادی  تبعیض نهادی  محرومیت از منابع قدرت  تعلیق هویت فردی  
چکیده مقدمه: پژوهش حاضر معطوف به خشونت جنسیتی است. برمبنای فهم عامه خشونت جنسیتی خصوصی و خانوادگی تلقی می‌شود و عمدتاً با هدف حفظ خانواده و فرهنگ اعمال و توجیه می‌شود. پژوهش حاضر در نظر دارد تا به میانجی تجربه و درک زنان از خشونت در عرصه‌های مختلف اجتماعی، به واکاوی اشکال، زمینه‌ها و پیامدهای خشونت جنسیتی در نزد نمونه‌ای از زنان شهر سنندج بپردازد.
روش: روش پژوهش حاضر، نظریه زمینه‌ای است و طی آن با 35 نمونه از زنانی مصاحبه انجام شد که از تجربه خشونت در زندگی برخوردار بودند. در انتخاب نمونه‌ها، از نمونه‌گیری هدفمند و با حداکثر تنوع بهره گرفته شده است.
یافته‌ها: زنان موردمطالعه خشونت را در عرصه‌های مختلف اجتماعی تجربه کرده‌اند و جامعه‌پذیری جنسیتی، تبعیض نهادی و محرومیت از منابع قدرت، زمینه‌های خشونت جنسیتی را شکل داده‌اند. تجربه خشونت برای زنان آمیخته با سلب قدرت، نادیده‌انگاری، طرد نهادی، ترس فراگیر و بدبینی نسبت به مردان بوده است و تقدیرگرایی و گریز از جامعه به عمومی‌ترین راهبرد مواجهه با خشونت تبدیل شده است؛ راهبردهایی که پذیرش هویت متعارف، ترس و بدبینی نسبت به مردان و غیاب سیاست زندگی را در پی داشته است.
بحث: محرومیت از منابع قدرت، عدم دسترسی به شبکه‌های اجتماعی حمایتی، تبعیض نهادی، انسداد ارتقای سازمانی بر شکنندگی و آسیب‌پذیری زنان در عرصه‌های مختلف دلالت دارد. گستردگی خشونت بیش از هر چیز نشان از وجه نهادی و ساختاری خشونت دارد؛ فلذا نمی‌توان خشونت جنسیتی را به مسأله فردی تقلیل داد و از تغییر و اصلاح بسترهای نهادی و ساختاری خشونت غفلت کرد.

کد مقاله 50833
تعداد بازدید 8

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397