• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان زیست جنسی زنان در ازدواج موقت: یک مطالعه پدیدارشناسی
تعداد صفحات 43
نویسنده فاطمه قاسمی - قدرت الله خسروشاهی - مهناز نوروزی - امیر قمرانی
مشخصات نشریه  رفاه اجتماعی (مصوب وزارت بهداشت) سال 24 پیاپی 95
تاریخ انتشار زمستان - 1403
محدوده صفحات 85-43
کلید واژه کلیشه‌های جنسیتی  زنان اصفهان  رضایت جنسی  پدیدارشناسی  اصفهان  تجارب جنسی  نیازهای جنسی  احقاق جنسی  ازدواج موقت  طرحواره‌های جنسیتی  زیست جنسی زنان  شی انگاری  زیست جنسی  ارضای نیاز جنسی  رضایت جنسی زنان  شیءانگاری جنسی  شیءانگاری جنسی زنان  
چکیده مقدمه: یکی از دلایل اقدام زنان به ازدواج موقت، تأمین نیاز جنسی است که می‌تواند به دلایلی چون کلیشه‌های جنسیتی، احقاق جنسی پایین و سکوت زنان در مواجهه با مشکلات ناشی از ازدواج موقت، تأثیرات مختلفی بر وضعیت جسمی و روانی این قشر از زنان داشته باشد. بنابراین پژوهش حاضر با هدف واکاوی زیست جنسی زنان با تجربه ازدواج موقت در شهر اصفهان انجام شده است.
روش: مطالعه حاضر، یک مطالعه کیفی از نوع پدیدارشناسی توصیفی است. شرکت‌کنندگان در پژوهش شامل 12 زن با تجربه ازدواج موقت در شهر اصفهان بودند که طی نمونه‌گیری گلوله‌برفی تا حد اشباع داده‌ها، انتخاب شده‌اند. جمع‌آوری داده‌ها با استفاده از روش مصاحبه نیمه‌ساختاریافته، انجام شده و داده‌ها با روش تحلیل کلایزی، مورد تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: در فرایند واکاوی و کشف مفاهیم مصاحبه‌ها، فهرستی طولانی از کدهای باز متمرکز بر موضوع پژوهش به دست آمد. از کدهای باز به‌دست‌آمده 23 مقوله و 3 مضمون اصلی منتج گشت که شامل، آسیب‌دیدگی احساسی زن با 6 مقوله، شی‌ء انگاری جنسی زن با 8 مقوله و رضایت روانی- جنسی زن با 9 مقوله بودند.
بحث: با توجه به چگونگی احقاق جنسی زنان، مسئولیت‌پذیری جنسی متقابل، علاقه متقابل، کلیشه‌ها و طرحواره‌های جنسیتی، مهارت در مدیریت رابطه جنسی و توانایی گفتگوی صادقانه در رابطه با خواسته‌های جنسی، تجارب جنسی زنان در ازدواج موقت متفاوت است به‌گونه‌ای که تعدادی از زنان درگیر احساسات آسیب‌دیده و شی‌ء‌انگاری جنسی شده‌اند و تعدادی دیگر رضایت روانی- جنسی را تجربه کرده‌اند. ضروریست برای افزایش مهارت زنان در مدیریت رابطه جنسی، حذف کلیشه‌های جنسیتی از مؤلفه‌های فرهنگی جامعه و اصلاح طرحواره‌های جنسیتی در میان زنان و مردان، در بستر آموزش و مشاوره تمهیداتی اندیشیده شود.

کد مقاله 50832
تعداد بازدید 5

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397