ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان پیامدهای روانشناختی شکست عاطفی بر اساس تجربه زیسته
تعداد صفحات 31
نویسنده رضیه پیرمرادیان - مهدی تبریزی - فهیمه نامدارپور
مشخصات نشریه  فرهنگ مشاوره و روان‌درمانی (مصوب وزارت علوم) سال 15 پیاپی 58
تاریخ انتشار تابستان - 1403
محدوده صفحات 185-155
کلید واژه دختران اصفهان  روابط عاطفی  تجربه زیسته  اصفهان  پیامدهای روانشناختی  تجارب زیسته دختران  شکست عاطفی  تجربه دختران  
چکیده زمینه: شکست عاطفی یکی از مشکلات عمده‌ی افراد است به‌طوری‌که با کاهش سطح بهزیستی، نارضایتی زندگی، خشم و اندوه ارتباط مستقیم دارد.
هدف: در این تحقیق هدف عبارت بود از بررسی پیامدهای روان‌شناختی ناشی از شکست عاطفی بر اساس تجربه‌ زیسته دختران.
روش: به منظور کشف تجارب زیسته دختران از روش کیفی "پدیدارشناسی توصیفی هفت مرحله‌ای کلایزی" استفاده شد که با معیارهای باورپذیری، انتقال‌پذیری، قابلیت اعتماد و تأییدپذیری ارزیابی انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه دختران 20 تا 25 سال دارای تجربه شکست عاطفی ساکن شهر اصفهان بودند و ملاک ورود آنها عبارت بود از گذشتن حداقل یک ماه و حداکثر 12 ماه از زمان قطع رابطه عاطفی آنها و وارد نشدن به رابطه عاطفی جدید. مشارکت کنندگان با استفاده از نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و نمونه گیری تا اشباع داده ها یعنی رسیدن به تعداد 9 نفر ادامه یافت. ابزار: ابزار گردآوری اطلاعات عبارت بود از مصاحبه نیمه ساختار یافته که هر کدام بین 50 تا 70 دقیقه طول می کشید. داده ها با استفاده از روش 7 مرحله ای کلایزی و و نرم‌افزار MAXQDA تحلیل شدند.
نتیجه: از تحلیل تجارب زیسته شکست عاطفی دختران تعداد 414 مقوله باز، 7 مقوله میانی و یک مقوله اصلی بدست آمد. مقوله اصلی عبارت بود از پیامدهای روانشناختی و مقوله های میانی شامل کاهش احساس ارزشمندی و اعتماد به نفس، ایجاد تغییردر ابعاد مختلف رفتاری، جسمانی، شناختی، اختلال در عملکرد اجرایی و بروز هیجانات مثبت و منفی بودند.

کد مقاله 50551
تعداد بازدید 24

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397