ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش ویژگی‌های شخصیتی در مشاوره پیش از ازدواج و ازدواج پایدار
تعداد صفحات 40
نویسنده طلعت آهنگر - احمد برجعلی - مهدی دوایی
مشخصات نشریه  فرهنگ مشاوره و روان‌درمانی (مصوب وزارت علوم) سال 15 پیاپی 58
تاریخ انتشار تابستان - 1403
محدوده صفحات 68-29
کلید واژه ازدواج  ازدواج موفق  اعتباریابی  پنج عامل شخصیت  ثبات ازدواج  مشاوره پیش از ازدواج  پایداری ازدواج  ازدواج پایدار  ازدواج سالم  تدوین مدل  تداوم ازدواج  
چکیده مشاوره پیش از ازدواج، رویکرد پیشگیرانه، مبتنی بر افزایش دانش و مهارت افراد در حرکت به سوی ازدواج موفق، باثبات و پردوام درمیان زوجین است.
هدف پژوهش: تدوین و اعتباریابی مدل مشاوره پیش از ازدواج بر مبنای ویژگی های شخصیتی است.
روش پژوهش: رویکرد کیفی و براساس روش داده بنیاد انجام گرفته است. ابزار پژوهش، مصاحبه نیمه ساختار یافته ای بود که تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. نمونه گیری به صورت هدفمند از ۲۰ نفر از مشاوران و روانشناسان مشاوره پیش ازازدواج در تهران که دارای حداقل پنج سال سابقه کاری درحوزه خانواده و مشاوره پیش از ازدواج داشته و دارای مدرک دکترا یا کارشناسی ارشد بودند، انجام گردید. تحلیل مصاحبه ها به شناسایی ۶۳ کد باز و ۱۰ کد محوری و کد انتخابی"حرکت به سوی ازدواج سالم و پایدار"منتهی شد.
یافته‌ها: براساس الگوی پارادایمی یافته ها آنچه به عنوان عوامل مؤثر در مشاوره پیش از ازدواج بدست آمد، عبارت است از: نقش شرایط علی و عوامل مداخله گر در ازدواج پایدار. راهبردهای مستخرج از این پژوهش: تأکید بر تشابه و تناسب ویژگی های شخصیتی در ازدواج، پذیرش جابجایی نقش های جنسیتی، همسانی و همگونی الگوی شناختی، رفتاری و هیجانی و آموزش مهارت های ارتباطی بوده است، که مورد اخیر عامل پیشگیری از خسارت های روانی-اجتماعی می باشد. از جمله پیامدهای این پژوهش، پیامد فردی: انتخاب درست و آگاهانه، پیامد زوجی: ازدواج سالم و پایدار، پیامد خانوادگی: سبک فرزندپروری موفق و پیامد اجتماعی: پیشگیری از طلاق بود.
نتیجه‌گیری: نتیجه حاصل از رویکرد پیشگیرانه در مشاوره پیش از ازدواج، نوعی کمک به زوجین جهت توجه به عوامل مؤثر در ازدواج، با تکیه بر بررسی ویژگی های شخصیتی خود و طرف مقابل است، که موجب پیشگیری از اتلاف سرمایه عمر و تداوم ازدواج می گردد.

کد مقاله 50549
تعداد بازدید 22

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397