ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مدل‌یابی جهت‌گیری ازدواج بر اساس سرمایه‌های روانشناختی و نگرش به روابط قبل از ازدواج با میانجی‌گری خانواده دوستی دانشجویان مجرد
تعداد صفحات 20
نویسنده فائزه گوانجی - رضا احمدی - احمد غضنفری
مشخصات نشریه  علوم روان‌شناختی پیاپی 144
تاریخ انتشار اسفند - 1403
محدوده صفحات 214-195
کلید واژه روابط پیش از ازدواج  خودکارآمدی  نگرش به ازدواج  تاب‌‌آوری جوانان  سرمایه روانشناختی  نگرش جوانان  دانشجویان مجرد  خوش‌ بینی   تاب‌آوری  نگرش به روابط قبل از ازدواج  مدل‌یابی  نگرش بدبینانه  نگرش خوش بینانه  خانواده دوستی  جهت‌گیری ازدواج  دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان اصفهان  
چکیده زمینه: جهت ­گیری ازدواج، سنجش نگرش خوش­ بینانه یا بدبینانه­ افراد به مسأله ازدواج است. از عوامل تأثیرگذار بر جهت­ گیری جوانان به ازدواج، می ­توان به روابطی که افراد قبل از ازدواج با دیگران دارد و همچنین سرمایه ­های روانشناختی آن ­ها اشاره کرد. در مطالعات گذشته خانواده دوستی نیز به ­عنوان یکی از عوامل مؤثر شناسایی شده است ولی تاکنون مدلی برای جهت­ گیری ازدواج براساس روابط میان این مؤلفه ­ها ارائه نشده است.
هدف: هدف پژوهش حاضر مدل­ یابی جهت­ گیری ازدواج براساس سرمایه­ های روانشناختی و نگرش به روابط قبل از ازدواج با میانجی ­گری خانواده دوستی بود.
روش: پژوهش حاضر توصیفی-همبستگی از نوع معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانشجویان مجرد دانشگاه­ های آزاد اسلامی استان اصفهان بودند که باتوجه به تعداد متغیرهای پژوهش و روش ­های آماری مرسوم به روش تصادفی طبقه ­ای تعداد 500 نفر نمونه (303 دختر و 197 پسر) به پرسشنامه ­های جهت­ گیری ازدواج (گوانجی، 1399)، سرمایه روانشناختی (لوتانز، 2007)، نگرش به روابط قبل از ازدواج (کردلو، 1380) و خانواده دوستی (هاشمی گرم­ دره، 1398) پاسخ دادند. داده­ های پژوهش نیز از طریق دو نرم ­افزار اس­پی ­اس­ اس و ایموس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ­ها: یافته ­ها حاکی از آن است که از مجموع متغیرهای پیش ­بین و میانجی، خوش بینی، تاب­ آوری و خودکارآمدی و نیز خانواده دوستی دارای ارتباط مستقیم با جهت­ گیری ازدواج هستند (05/0 > P ). همچنین سرمایه ­های روانشناختی و نگرش به روابط قبل از ازدواج می ­توانند از طریق متغیر خانواده دوستی، جهت ­گیری ازدواج را پیش ­بینی کنند (05/0 > P).
نتیجه‌گیری: باتوجه به نتایج به ­دست آمده می­ توان گفت هرچه میزان سرمایه­ های روانشناختی و خانواده دوستی دانشجویان بالاتر باشد، جهت­ گیری خوش­ بینانه­ تری به ازدواج خواهند داشت. نظر به نتایج، متغیر خانواده دوستی نقش میانجی­گری مهم و مؤثری در ارتباط بین سرمایه روانشناختی و نگرش به روابط قبل از ازدواج با جهت ­گیری ازدواج ایفا می ­کند.

کد مقاله 50544
تعداد بازدید 66

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397