• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی اعتبار و پایایی پرسش‌نامه خودکارآمدی جنسی زنان ایرانی
تعداد صفحات 14
نویسنده فاطمه شبانی - رسول روشن چلسی - سهیلا قمیان
مشخصات نشریه  روان‌شناسی بالینی و شخصیت (مصوب وزارت علوم) شماره 2 پیاپی 43
تاریخ انتشار پاییز و زمستان - 1403
محدوده صفحات 340-327
کلید واژه اعتبار  زن ایرانی  زنان متأهل  رضایت جنسی  خودکارآمدی جنسی  عملکرد جنسی زنان  پایایی  عملکرد جنسی  رضایت جنسی زنان  خودکارآمدی جنسی زنان  پرسشنامه خودکارآمدی جنسی زنان ایرانی  
چکیده مقدمه‌: خودکارآمدی جنسی زنان عاملی مهم در کیفیت روابط جنسی زوجین است. خودکارآمدی جنسی بیانگر سطح اطمینان فرد در داشتن یک رابطه جنسی موفق است؛ لذا این پژوهش با هدف بررسی اعتبار و پایایی پرسش‌نامه خودکارآمدی جنسی زنان در نمونه‌های بالینی و غیربالینی ایرانی انجام شده است.
روش: این پژوهش به لحاظ هدف از نوع کاربردی (توسعه‌ای) و به لحاظ روش پیمایشی بود. پس از آماده‌سازی پرسش‌نامه، هر یک از افراد نمونه‌های بالینی و غیربالینی، مقیاس‌های خودکارآمدی جنسی زنان، عملکرد جنسی زنان، مقیاس چند بعدی رضایت جنسی زنان و مقیاس اضطراب، استرس و افسردگی را به‌منظور سنجش اعتبار همگرا و واگر تکمیل نمودند. نمونه جداگانه‌ای (60 نفر) نیز پرسش‌نامه خودکارآمدی جنسی زنان را دو بار به فاصله 1 ماه تکمیل کردند. نمونۀ غیربالینی 360 زن متأهل از جمعیت عمومی جامعه بودند که باتوجه‌به جدول مورگان و نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شده‌اند. نمونۀ بالینی 60 زن متأهل بودند که با مشکلات جنسی به مراکز درمانی مراجعه کرده بودند و با مصاحبه بالینی انتخاب شدند. برای بررسی اعتبار پرسش‌نامه از روش‌های اعتبار همگرا، واگر و تحلیل عاملی و برای بررسی پایایی از روش‌های مرسوم همسانی درونی (آلفای کرونباخ و دونیمه‌کردن) استفاده شد.
نتایج: یافته‌های مربوط به تحلیل عاملی پرسش‌نامه موجب شناسایی چهار عامل در نمونۀ بالینی و سه عامل در نمونه غیربالینی شد. در بررسی اعتبار همگرا نتایج حاکی از وجود رابطه بالا بین خودکارآمدی جنسی زنان با پرسش‌نامه‌های عملکرد جنسی زنان، مقیاس چند بعدی رضایت جنسی زنان و در بررسی اعتبار واگرا نتایج بیانگر روابط ضعیف بین این پرسش‌نامه با مقیاس اضطراب، استرس و افسردگی بود. تحلیل‌های انجام شده شواهد قابل‌توجهی از پایایی در مقیاس خودکارآمدی جنسی در نمونه‌های بالینی و غیربالینی ایرانی فراهم آورد (ضریب آلفای کرونباخ 88/0 و تنصیف 87/0).
بحث و نتیجه‌‏گیری: از پژوهش این‌گونه نتیجه‌گیری می‌شود که در مجموع اعتبار و پایایی این مقیاس به‌منظور کاربرد در جمعیت زنان متأهل ایرانی توسط شواهد به‌دست‌آمده مورد تأیید و حمایت قرار گرفته است.

کد مقاله 50494
تعداد بازدید 15

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397