• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مصرف مواد روان‌گردان و رفتار جنسی
تعداد صفحات 14
نویسنده اسماعیل ناصری
مشخصات نشریه  روان‌شناسی بالینی و شخصیت (مصوب وزارت علوم) شماره 2 پیاپی 43
تاریخ انتشار پاییز و زمستان - 1403
محدوده صفحات 326-313
کلید واژه تجاوز جنسی  تمایلات جنسی  نعوظ  بیماری‌های مقاربتی  اختلالات کارکرد جنسی  رفتارهای جنسی  کارکرد جنسی  روابط جنسی پرخطر  بیماری‌های مقاربتی جنسی  مواد روان‌ گردان  رفتارهای پرخطر جنسی  بیماری جنسی  کم‌ کاری میل جنسی  سوء مصرف مواد   کژکاری‌های جنسی  اختلال میل جنسی  بیماری‌های پرخطر جنسی  مصرف جنسی مواد  تجاوز جنسی تسهیل شده با مواد  
چکیده مقدمه: رابطه بین مواد روان­ گردان و رفتار جنسی یک حوزه در حال رشد مورد علاقه در زمینه تحقیقات مصرف مواد است که عمدتاً به دلیل رفتارهای جنسی پرخطر در میان افراد وابسته به مواد است. هدف از انجام این پژوهش، بررسی روابط چندگانه مصرف انواع مواد روان‌گردان و رفتار جنسی است.
روش: در این پژوهش از روش مرور روایی استفاده شد. برای گردآوری داده‌ها، با استفاده از واژه‌های کلیدی مصرف جنسی مواد، کارکردها و کژ کاری‌های جنسی، رفتارهای پرخطر جنسی، و تجاوز جنسی تسهیل شده با مواد مقالات مرتبط با استفاده از موتورهای جستجوگر Google Scholar و PubMed و همچنین در پایگاه‌های داده­ای NOORMAGS، SID و irandoc مورد جستجو قرار گرفتند.
نتایج: مصرف جنسی مواد رفتاری نسبتاً شایع است. مصرف حاد مواد می‌توانند با تقویت و یا بهبود کارکردهای جنسی همراه باشند و با کاهش بازداری‌ها، رفتار جنسی را تسهیل کنند. مصرف مزمن مواد با کژکاری‌های جنسی از جمله کاهش میل جنسی و کژ کاری نعوظ همراه هستند. مصرف مواد همچنین رفتارهای جنسی پرخطر و ابتلا به بیماری‌های جنسی مقاربتی را افزایش می‌دهند. تجاوز جنسی تسهیل شده با مواد رفتاری شایع است، اگرچه معمولاً کمتر گزارش می‌شود.
بحث و نتیجه‌گیری: سنجش روابط بین مصرف مواد و رفتار جنسی بخش مهمی از ارزیابی جامع و برنامه‌ریزی برای درمان است. مزایای بالینی پرداختن به این مسائل، از کاهش رفتارهای مخاطره‌آمیز جنسی تا بهبود کیفیت زندگی افراد، می‌تواند قابل توجه باشد.

کد مقاله 50493
تعداد بازدید 8

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397