• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش تعدیل کننده خود خاموش‌سازی در رابطه دلبستگی و رضایت زناشویی در افراد متأهل
تعداد صفحات 16
نویسنده پریسا مقدس شریف - زهرا عبدخدایی - لیلی پناغی
مشخصات نشریه  روان‌شناسی بالینی و شخصیت (مصوب وزارت علوم) شماره 2 پیاپی 43
تاریخ انتشار پاییز و زمستان - 1403
محدوده صفحات 294-279
کلید واژه متأهل  رضایت زناشویی  دلبستگی  سبک‌های دلبستگی  سبک دلبستگی اجتنابی  سبک دلبستگی اضطرابی  خود خاموش‌سازی  قربانی کردن خود  
چکیده مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش تعدیل‌کنندگی خود خاموش‌سازی در رابطه دلبستگی و رضایت زناشویی افراد متأهل انجام شد.
روش: این مطالعه همبستگی از نوع رگرسیون بود. جامعه آماری مطالعه، شامل افراد متأهل ایرانی 18 تا 60 سال بودند و نمونه 300 نفر (150 زن و 150 مرد) از طریق نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. شرکت‌کنندگان به پرسش‌نامه‌های رضایت زناشویی انریچ، خود خاموش‌سازی و تجربه روابط نزدیک پاسخ دادند. داده‌ها توسط ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون سلسله مراتبی در spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: رابطه دلبستگی اجتنابی و اضطرابی و همه ابعاد خود خاموش‌سازی به جز بعد قربانی‌کردن خود با رضایت زناشویی، منفی و معنادار است و تنها در بعد قربانی‌کردن خود، رابطه غیرمعنادار است. همچنین از تحلیل رگرسیون نتیجه گرفته شد، همه سبک‌های دلبستگی و خود خاموش‌سازی می‌توانند رضایت زناشویی را پیش‌بینی کنند. نتایج تحلیل رگرسیون تعدیلی نشان داد، اثر تعدیل‌کننده ابعاد خودخاموشی و تقسیم خود در رابطه دلبستگی اضطرابی و رضایت زناشویی و اثر تعدیل‌کننده ابعاد قربانی کردن خود و خودخاموشی در رابطه دلبستگی اجتنابی و رضایت زناشویی معنادار است.
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان دادند، سطوح مختلف بعضی از ابعاد خود خاموش‌سازی رابطه ابعاد دلبستگی با رضایت زناشویی را تغییر می‌دهد و می‌توان با کنترل دلبستگی و خود خاموش‌سازی سبب افزایش رضایت زناشویی شد.

کد مقاله 50491
تعداد بازدید 10

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397