• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش تنیدگی ادراک شده در دلزدگی زناشویی با توجه به نقش میانجی استحکام من و ذهن آگاهی
تعداد صفحات 18
نویسنده شیدا علی‌پور - لیلا حیدری نسب
مشخصات نشریه  روان‌شناسی بالینی و شخصیت (مصوب وزارت علوم) شماره 2 پیاپی 43
تاریخ انتشار پاییز و زمستان - 1403
محدوده صفحات 52-35
کلید واژه زنان متأهل  زنان کارمند  دلزدگی زناشویی  ذهن آگاهی  کارمندان دانشگاه  دانشگاه شهید بهشتی  کارمندان متأهل  استرس ادراک شده   استحکام من  نیرومندی من  دانشگاه شاهد  تنیدگی ادراک شده  دانشگاه علوم پزشکی ایران  
چکیده مقدمه: تعریف دلزدگی به‌عنوان یک حالت فرسودگی ذهنی، عاطفی و جسمی که ناشی از مواجهه طولانی‌مدت در شرایط طاقت‌فرسای هیجانی است. بررسی و شناسایی عوامل ایجادکننده دلزدگی زناشویی و تلاش در جهت پیشگیری از آن‌ها، می‌تواند نقش بسزایی در استحکام کانون خانواده و تداوم رابطه زناشویی داشته باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش میانجی «استحکام من» و ذهن‌آگاهی در رابطه بین تنیدگی ادراک شده و دلزدگی زناشویی صورت می‌گیرد.
روش‌: پژوهش حاضر از نوع همبستگی و مدل‌یابی معادلات ساختاری است که از نرم‌افزارهای Amos-23 و SPSS-23 برای تحلیل داده‌ها استفاده می‌شود. جامعه آماری پژوهش شامل؛ کلیه زنان کارمند متأهل دانشگاه‌های شاهد، علوم‌ پزشکی ایران و شهید بهشتی تهران است. نمونه‌ای به حجم 369 نفر به روش در دسترس مبتنی بر هدف در نظر گرفته شده است. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش پرسش‌نامه‌های دلزدگی زناشویی پاییز، تنیدگی ادراک شده کوهن، نیرومندی من ماکستروم و همکاران و ذهن‌آگاهی پنج عاملی است.
نتایج: نتایج حاصل از پژوهش نشان داد، رابطه دلزدگی زناشویی با تنیدگی ادراک شده در جهت مثبت معنادار است. رابطه دلزدگی زناشویی با «استحکام من» و ذهن‌آگاهی در جهت منفی و معکوس معنادار است. رابطه تنیدگی ادراک شده با «استحکام من» و ذهن‌آگاهی نیز در جهت منفی و معکوس معنادار است. همچنین در مجموع بر اساس یافته‌ها تنیدگی ادراک شده با میانجی‌گری استحکام من و ذهن‌آگاهی قادر است در قالب روابط ساختاری دلزدگی زناشویی را به‌گونه‌ای معنادار تبیین نماید.
بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های حاصل از این پژوهش می‌توان چنین نتیجه گرفت، تنیدگی‌ها و استرس‌های ادراک شده در زندگی زنان متأهل به ‌واسطه استحکام و نیرومندی من در آنها و میزان ذهن‌آگاهی‌شان در زندگی می‌تواند دلزدگی زناشویی آن‌ها را در رابطه با همسرانشان به‌خوبی پیش‌بینی نماید.

کد مقاله 50488
تعداد بازدید 12

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397