• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی معنادرمانی بر سرمایه روانشناختی و تنظیم شناختی هیجانی در زنان آسیب‌دیده از روابط فرازناشویی همسر
تعداد صفحات 18
نویسنده میترا کریمایی - علی آل یاسین - حسن حیدری - حسین داوودی
مشخصات نشریه  پویایی روانشناختی در اختلال‌های خلقی (مصوب وزارت علوم) شماره 3 پیاپی 11
تاریخ انتشار پائیز - 1403
محدوده صفحات 217-200
کلید واژه تنظیم هیجانی  روابط فرازناشویی  تهران  معنادرمانی  خیانت زناشویی  زنان شهر تهران  تنظیم شناختی هیجان  سرمایه روانشناختی  خیانت  سبک‌های شناختی تنظیم هیجان  زنان آسیب‌دیده از خیانت همسر   خیانت خانوادگی  زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره  زنان آسیب‌دیده  راهبردهای تنظیم شناختی سازگارانه هیجان  تنظیم هیجان سازگار  خیانت زوج  راهبردهای تنظیم هیجان  افراد خیانت دیده  تجربه خیانت  
چکیده هدف: این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی معنادرمانی بر سرمایه روانشناختی و تنظیم شناختی هیجانی در زنان آسیب دیده از روابط فرازناشویی همسر انجام شد.
روش‌شناسی: روش پژوهش نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون و گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه زنان آسیب دیده از روابط فرازناشویی مراجعه‌کننده به کلینیک‌های روان درمانی و مشاوره شهر تهران در سال 1402 بود که از این میان، 30 نفر به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها شامل پرسشنامه سرمایه روانشناختی لوتانز (2007) و پرسشنامه تنظیم شناختی هیجانی گارنفسکی و کرایج (2006) بود. شرکت‌کنندگان به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمایش به مدت 8 جلسه 90 دقیقه‌ای تحت معنادرمانی بر اساس نظریه فرانکل (1992) قرار گرفت، در حالی که گروه کنترل هیچ مداخله‌ای دریافت نکرد. پس از اتمام جلسات، مرحله پس‌آزمون انجام شد و یک دوره پیگیری سه‌ماهه نیز صورت گرفت. داده‌ها با استفاده از تحلیل کوواریانس و واریانس آمیخته و از طریق نرم‌افزار SPSS-26 تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داد که بین گروه آزمایش و گروه کنترل در سرمایه روانشناختی و راهبردهای سازش‌یافته تنظیم هیجان تفاوت معناداری وجود داشت. معنادرمانی به طور معناداری باعث افزایش خودکارآمدی، امیدواری، تاب‌آوری و خوش‌بینی در زنان آسیب دیده از روابط فرازناشویی شده است. همچنین اثر زمان بر متغیرهای پذیرش، تمرکز مجدد مثبت، تمرکز بر برنامه‌ریزی، ارزیابی مجدد مثبت، کم‌اهمیت‌شماری، خودسرزنشگری، نشخوارگری، فاجعه‌نمایی و دیگرسرزنشگری افزایش معناداری را نشان داد.
نتیجه‌گیری: معنادرمانی به‌عنوان روشی موثر می‌تواند به بهبود سرمایه روانشناختی و تنظیم شناختی هیجانی در زنان آسیب دیده از روابط فرازناشویی کمک کند. این تأثیرات در طول زمان پایدار بوده و به بهبود سلامت روانی و هیجانی این گروه از زنان منجر می‌شود.

کد مقاله 50464
تعداد بازدید 10

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397