• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه نگرش به ازدواج و طلاق در فرزندان خانواده‌های با و بدون طلاق
تعداد صفحات 28
نویسنده پری سیراوند - رؤیا رسولی - سیمین حسینیان
مشخصات نشریه  پژوهش‌های انتظامی، اجتماعی زنان و خانواده شماره 1 پیاپی 22
تاریخ انتشار بهار و تابستان - 1403
محدوده صفحات 58-31
کلید واژه ازدواج  پیامدهای طلاق  نگرش به ازدواج  نگرش به طلاق  طلاق والدین  آثار طلاق بر خانواده  خانواده‌های طلاق  پیامدهای طلاق بر فرزندان  طلاق  فرزندان خانواده‌های طلاق  نهاوند (شهرستان)  نگرش فرزندان  
چکیده زمینه و هدف: آسیب‌های رشدی و تجارب در خانواده اولیه می‌تواند به‌عنوان الگو و مبنایی برای شخصیت و تصمیمات فرزندان مطرح شود. با توجه به تأثیرات طلاق در ابعاد مختلف عملکردی فرزندان، هدف از این پژوهش، مقایسۀ نگرش به ازدواج و نگرش به طلاق در فرزندان دختر و پسر خانواده‌های با و بدون طلاق است.
روش: روش پژوهش حاضر از نوع علّی - مقایسه‌ای بود. جامعۀ آماری را فرزندان 18-15 سال دختر و پسر شهرستان نهاوند سال 1396 تشکیل می‌دادند که از این جامعه، تعداد 130 نفر به روش نمونه‌گیری در دسترس (شامل 65 نفر فرزندان خانواده‌های طلاق و 65 نفر فرزندان خانواده‌های بدون طلاق) انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای موردپژوهش از پرسش­نامۀ نگرش به ازدواج (براتن و روزن، 1998) و پرسش­نامۀ نگرش به طلاق (کینایراد و جرارد، 1996) استفاده شد. اطلاعات به‌دست‌آمده در قالب آمار توصیفی و استنباطی (تحلیل واریانس چند متغیره) با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS نسخه 22 مورد تجزیه ­و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: نتایج حاکی از آن بود که نگرش به ازدواج در دو گروه متفاوت است؛ بدین معنی که فرزندان خانواده‌های بدون طلاق به ازدواج نگرش مثبت‌تری دارند و بین نگرش به ازدواج بر اساس جنسیت و همچنین در زمینۀ نگرش به طلاق بین دو گروه تفاوت وجود نداشت. این نتیجه در سطح 01/0 = α براساس جنسیت هم معنادار نشد و بین دختر و پسر، نگرش به طلاق یکسان بود.
نتیجه‌گیری: طلاق والدین می‌تواند تأثیرات مستقیمی بر فرزندان داشته باشد؛ لذا پیشنهاد می‌شود برنامه­ های آموزشی و مداخله‌ای برای فرزندان طلاق به ­منظور کاهش این تأثیرات منفی و بهبود نگرش آنان به ازدواج ارائه شود.

کد مقاله 50417
تعداد بازدید 8

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397