• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان سلامت روان و ارتباط آن با کیفیت زندگی در زنان ایرانی باردار با سابقه ناباروری اولیه
تعداد صفحات 9
نویسنده فریده گلشانی - شیرین حسن‌پور - مژگان میرغفوروند - سهیلا بانی
مشخصات نشریه  دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي شماره 3 پیاپی 135
تاریخ انتشار پائیز - 1403
محدوده صفحات 101-93
کلید واژه زن ایرانی  افسردگی  افسردگی زنان  استرس  اضطراب  اضطراب زنان  زنان تبریز  زنان باردار  کیفیت زندگی زنان  ناباروری زنان  ناباروری  سلامت روانی زنان  کیفیت زندگی  تبریز  استرس درک شده ناباروری  سلامت روانی  ناباروری اولیه  استرس ادراک شده   استرس زنان  
چکیده مقدمه: با توجه به شیوع نسبتاً بالای ناباروری و مشکلات عدیده روانی‌اجتماعی آن، مطالعه حاضر با هدف بررسی استرس، افسردگی و اضطراب و ارتباط آن با کیفیت زندگی در زنان باردار با سابقه ناباروری اوّلیه انجام شده است.
روش کار: این مطالعه مقطعی توصیفی‌‌تحلیلی بر روی 120 زن باردار با سابقه ناباروری اوّلیه مراجعه‌‌کننده به کلینیک نازایی بیمارستان ‌الزهراء تبریز انجام شد. شرکت‌کنندگان واجد شرایط به روش نمونه‌گیری آسان انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسش‌نامه‌‌های فردی‌اجتماعی، استرس ادراک‌شده کوهن، افسردگی ادینبورگ، اضطراب بارداری وندنبرگ و کیفیت زندگی مخصوص بارداری جمع‌آوری شدند. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون‌های هم‌بستگی پیرسون و اسپیرمن، آزمون تی مستقل، ANOVA یک‌طرفه و رگرسیون خطّی چندمتغیّره انجام گرفت.
یافته‌ها: میانه (پرسانتایل 75-25) نمره استرس درک‌شده در مادران 0/44 (2/40 تا 0/46) از محدوده نمره قابل‌اکتساب 0-56 بود. میانگین (انحراف‌معیار) نمره اضطراب، افسردگی و کیفیت زندگی به ترتیب 1/66 (4/11) (محدوده نمره 119-17)، 3/16 (2/3) (محدوده نمره 30-0) و 3/32 (2/5) (محدوده نمره 63-9) بود. هم‌بستگی معناداری بین استرس درک‌شده و افسردگی با کیفیت زندگی وجود نداشت، اما بین اضطراب و کیفیت زندگی هم‌بستگی منفی معناداری مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشانگر کاهش سلامت روان در زنان باردار به‌دنبال ناباروری اوّلیه بود و نمرات اضطراب هم‌بستگی معنادار و معکوسی با کیفیت زندگی داشت. بنابراین، ارائه برنامه‌هایی برای ارتقای سلامت روان این زنان در کنار مراقبت‌های‌ رایج توسط مراقبان ‌سلامت ضروری به نظر می‌رسد.

کد مقاله 50335
تعداد بازدید 1

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397