• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان فراوانی انواع و علل ناباروری در زوجین نابارور: بررسی فراوانی انواع و علل ناباروری در زوجین مراجعه کننده به مرکز درمان ناباروری بجنورد در سال‌های 1397-1401
تعداد صفحات 9
نویسنده هانیه معصومی - مریم حسن‌زاده بشتیان - طوبی فرازمند - آرزو چاهی - الهام شریفیان
مشخصات نشریه  دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1403
محدوده صفحات 79-71
کلید واژه زوجین نابارور  ناباروری  عامل ناباروری  خراسان شمالی (استان)  بجنورد (شهرستان)  انواع ناباروری  
چکیده مقدمه: ناباروری به‌عنوان عدم موفقیت در بارداری باوجودِ گذشت یک سال یا بیشتر تلاش منظم برای بارداری بدون استفاده از روش‌های پیشگیری تعریف می‌شود که به دو دسته اوّلیه‌ و ثانویه تقسیم می‌شود و اتیولوژی آن شامل علل مردانه، زنانه، مردانه و زنانه و غیرقابل‌توجیه هستند. هدف از مطالعه حاضر تعیین فراوانی انواع ناباروری و علل آن در زوجین مراجعه‌کننده به مرکز درمان ناباروری بجنورد در سال‌های 1397-1401 است.
روش کار: این مطالعه مقطعی با استفاده از چک‌لیست پژوهشگر ساخته بر روی کلّیه زوجین مراجعه‌کننده به کلینیک ناباروری بیمارستان بنت‌الهدی، واقع در شهر بجنورد در خراسان‌شمالی، طی سال‌های 1397 تا 1401 انجام شد. در این مطالعه اطلاعات موردنیاز از پرونده‌ها یا تماس با بیماران در موارد عدم ثبت استخراج و پس از ورود داده‌ها به نرم‌افزار آماری SPSS نسخه 25 با استفاده از شاخص‌های توصیفی و توزیع فراوانی و آزمون‌های آماری کای‌اسکوئر، تی مستقل و آنالیز واریانس یک‌طرفه با سطح اطمینان 95 درصد آنالیز شد.
یافته‌ها: میانگین سن خانم‌ها 65/6 ± 04/30 سال و آقایان 14/7 ± 28/34 سال بود. میانگین شاخص توده بدنی خانم‌ها 87/4 ± 10/26 کیلوگرم بر مجذور قد بود. 3/87 درصد خانم‌ها غیرشاغل و بیشتر آقایان شغل آزاد داشتند. خانم‌ها اغلب فاقد بیماری (76 درصد) بودند. بیشترین نوع و علت ناباروری مربوط به ناباروری اوّلیه‌ 9/55 درصد و علت غیرقابل‌توجیه 5/38 درصد بود.
نتیجه‌گیری: برگزاری کلاس‌های آموزشی به‌منظور اطلاع زوجین از عوامل خطر قابل‌کنترل ناباروری گام مهمی درجهت کاهش بروز این عوامل است.

کد مقاله 50334
تعداد بازدید 1

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397