• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان فراتحلیل عوامل مؤثر بر گرایش به روابط فرازناشویی در ایران
تعداد صفحات 11
نویسنده رقیه خدایی بیرامی - پونه اروانه
مشخصات نشریه  اخلاق زيستي - ارگان رسمي انجمن بين‌المللي اخلاق زيستي اسلامي
تاریخ انتشار 1403
کلید واژه ایران  آسیب‌های اجتماعی  رضایت جنسی  نگرش مذهبی  روابط فرازناشویی  سبک دلبستگی ایمن  سبک‌های دلبستگی  سبک دلبستگی اجتنابی  خیانت زناشویی  تمایل به روابط فرازناشویی  خیانت  سبک دلبستگی ناایمن  فراتحلیل  سبک دلبستگی دوسوگرا  رسانه‌های جدید  خیانت خانوادگی  گرایش به خیانت  فراتحلیل مطالعات  میل به خیانت  استفاده از رسانه  شرایط مؤثر بر خیانت زناشویی  دلبستگی اجتنابی  
چکیده زمینه و هدف: روابط فرازناشویی یکی از شایع‌ترین آسیب‌های اجتماعی است که پیامدهای گسترده‌ای بر روی نظام خانواده دارد. در سال‌های اخیر تحقیقات متعددی در ایران در خصوص تمایل به روابط فرازناشویی صورت گرفته است، اما مسأله اصلی این پژوهش‌ها، عدم تسلط بر همه جنبه‌های این موضوع است. بنابراین مطالعه حاضر با بهره‌گیری از روش فراتحلیل با هدف تحلیل و ترکیب یافته‌های تحقیقات انجام‌شده در زمینه عوامل مؤثر بر روابط فرازناشویی انجام شد.
روش: روش پژوهش به کار گرفته‌شده در تحقیق حاضر فراتحلیل است و جامعه آماری آن را تحقیقات انجام‌شده با موضوع تمایل به روابط فرازناشویی در ایران طی سال‌های 1401-1391 تشکیل داده‌اند. پس از طی مراحل مشخص (جستجو، غربال‌گری، شایستگی و مشمول‌بودن) نمونه‌گیری انجام گرفت و 18 تحقیق به‌ عنوان نمونه انتخاب شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات گردآوری‌شده، پس از كدگذاری، از نرم‌افزار جامع فراتحلیل (CMA2) استفاده شد.
ملاحظات اخلاقی: با ارجاع دقیق به تحقیقات صورت‌گرفته، امانتداری علمی رعایت شده است.
یافته‌ها: مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر تمایل افراد به روابط فرازناشویی در ایران عبارتند از: سبک دلبستگی ناایمن دوسوگرا (652/0)، سبک دلبستگی ناایمن اجتنابی (620/0)، سبک دلبستگی ایمن (601/0-)، استفاده از رسانه‌های نوین (370/0)، رضایت جنسی (322/0) و نگرش مذهبی (251/0-).
نتیجه‌گیری: با بهبود سبک‌ دلبستگی ایمن و کاهش سبک‌های دلبستگی ناایمن (اجتنابی و دوسوگرا)، افزایش سواد رسانه‌ای کاربران رسانه‌های نوین، ارتقای رضایت جنسی و نگرش‌های مذهبی زوجین می‌توان تا حد زیادی از تمایل افراد به روابط فرازناشویی فرو کاست.

کد مقاله 50313
تعداد بازدید 7

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397