• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان شناسایی مؤلفه‌های سلامت جنسی از منظر قرآن و روایات
تعداد صفحات 16
نویسنده عدیل حمیدوند - بهنام بهاری اودلو - محمد عظیمی
مشخصات نشریه  پژوهش در دین و سلامت - دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1403
محدوده صفحات 109-94
کلید واژه قرآن  روایات  احادیث  آیات قرآن  سلامت جنسی  ائمه اطهار علیه السلام  آموزه‌های اسلامی  آموزه‌های قرآنی  روایات اهل بیت (ع)  احادیث اسلامی  آموزه‌های حدیثی  مؤلفه‌های سلامت جنسی  
چکیده سابقه و هدف: ازآن‌جایی‌که در آموزه‌‌های اسلامی بر سلامتی و ارتقای آن، بیشتر از منشور سازمان جهانی بهداشت سفارش جدی شده است، هدف این پژوهش شناسایی مؤلفه‌‌های سلامت جنسی از منظر قرآن و روایات است.
روش کار: این پژوهش، یک مطالعۀ کتابخانه‌ای به روش توصیفی-تحلیلی است که از منظر قرآن و روايات معصومين (ع) به استخراج مؤلفه‌‌های سلامت جنسی و تطبیق هریک از این مؤلفه‌ها با قرآن کریم پرداخته، آیات مرتبط با اهدافِ دستورالعمل‌ها را استخراج، و مبانی قرآنی آن را نشان داده است.
یافته‌ها: براساس یافته‌های به‌دست‌آمده، 16 شاخص برای مؤلفه‌‌های سلامت جنسی وجود دارد که عبارت‌اند از: زمینه‌سازی و تشریح قوانین ازدواج، عشق و محبت، فرزندآوری (رعایت روابط زناشویی) درچهارچوب شرعی؛ پاک‌دامنی، پاک‌سازی، حفظ عفت و تقوا (رعایت پوشش) برای مقابله با انحرافات جنسی و گناه؛ ممنوعیت رابطۀ جنسی بدون طی فرایند ازدواج؛ ممنوعیت هم‌جنس‌گرایی؛ خودمراقبتی و ممنوعیت ازدواج با زنان شوهردار؛ ممنوعیت زنا و وضع احکام برای زناکار؛ اجتناب از آمیزش با زنان در زمان حیض؛ اختصاص زمان برای ارضای نیاز جنسی؛ حلال بودن تعدد زوجات و اجازۀ متعه (ازدواج موقت)؛ اجازه دادن برای ازدواج مجدد بعد از طلاق؛ مخالفت با مجرد ماندن؛ نهی از رابطۀ دوستانه با جنس مخالف؛ نهی از قول‌وقرار پنهانی و عقد با زنانی که عدۀ وفات آنها تمام نشده؛ حفظ فروج و پوشاندن عورات؛ پرهیز از ازدواج‌‌های حرام؛ و آگاهی دادن به کودکان درخصوص آموزش و بیداری جنسی.
نتیجه‌گیری: نتایج بررسی مؤلفه‌‌های سلامت جنسی از منظر قرآن نشان داد که مضمون زمینه‌سازی و تشریح قوانین ازدواج، عشق، محبت و فرزندآوری (رعایت روابط زناشویی) درچهارچوب شرعی با فراوانی 28، و پاک‌دامنی، پاک‌سازی و حفظ عفت و تقوا (رعایت پوشش) برای مقابله با انحرافات جنسی و گناه با فراوانی 27 مورد، بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده‌اند. کمترین مقدار مربوط به اجتناب از آمیزش با زنان در زمان حیض، مخالفت با مجرد ماندن و نهی از رابطة دوستانه با جنس مخالف مجموعا با 4 مورد فراوانی‌اند.

کد مقاله 50311
تعداد بازدید 7

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397