ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تدوین مدل علی خودجرحی نوجوانان دختر با رگه‌های شخصیت مرزی براساس خودشفقت‌ورزی با نقش میانجی‌گر کارکرد خانواده
تعداد صفحات 11
نویسنده سمیه بیگدلی مجرد - هادی هاشمی رزینی - هومن نامور
مشخصات نشریه  روان پرستاري - انجمن علمي پرستاري ايران شماره 3
تاریخ انتشار مرداد و شهریور - 1403
محدوده صفحات 11-1
کلید واژه دختران نوجوان  همدان  اختلال شخصیت مرزی  رفتار‌های خودآسیبی  کارکرد خانواده  شفقت خود  خودآسیب‌رسانی  خود جرحی  تدوین مدل علی  تدوین مدل  
چکیده مقدمه: روند تحولی تغییرات مغز در دوره نوجوانی، افراد را نسبت به خودجرحی آسیب­ پذیر می­ کند. لذا شناسایی متغیرهای پیش­ بین خودجرحی در نوجوانان با اختلال شخصیت مرزی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی مدل علی خودجرحی در نوجوانان دختر با رگه ­های شخصیت مرزی بر اساس خودشفقت‌ورزی با نقش میانجی­گر کارکرد خانواده، انجام شد.
روش کار: روش پژوهش حاضر از نظر شیوه گردآوری داده­ ها توصیفی از نوع همبستگی است که با تکنیک مدل معادلات ساختاری اجرا شد. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی نوجوانان دختر ۱۴ تا ۱۸ استان همدان در سال 1400-1401 بود که از بین جامعه آماری ذکرشده، با روش نمونه­ گیری در دسترس تعداد 350 نفر انتخاب شد. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش عبارتند از: مقیاس شخصیت مرزی (Schizotypal Trait questionnaire-B form)، پرسشنامه آسیب به خود (Self-Harm Inventory)، پرسشنامه خودشفقت‌ورزی (Self-Compassion Scale (SCS) و پرسشنامه کارکرد خانواده (Family Assessment Device). در نهایت پس از جمع‌آوری اطلاعات از روش پژوهش­ های همبستگی و روش­ مدل معادلات ساختاری با به کارگیری از نرم افزارهای SPSS26 و AMOS24 استفاده شد. همچنین جهت تحلیل روابط واسطه­ ای نیز از روش بوت استرپ در برنامه MACRO استفاده شد.
یافته ها: یافته‌های پژوهش حاضر نشان داد که ضریب مسیر خودشفقت‌ورزی بر رفتار خودجرحی در نوجوانان دختر با رگه­ های شخصیت مرزی اثر منفی و مستقیم دارد (001/0 P < ). هچنین خودشفقت‌ورزی از طریق کارکرد خانواده بر رفتار خودجرحی اثر غیرمستقیم دارد (001/0 P < ).
نتیجه گیری: بر اساس نتایج به دست آمده در این مطالعه می­توان گفت که متغیر کارکرد خانواده می‌تواند رابطه بین خودشفقت‌ورزی و خودجرحی در نوجوانان با اختلال شخصیت مرزی را تقویت کند.

کد مقاله 50296
تعداد بازدید 26

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397