• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تدوین مدل علی خودجرحی نوجوانان دختر با رگه‌های شخصیت مرزی براساس خودشفقت‌ورزی با نقش میانجی‌گر کارکرد خانواده
تعداد صفحات 11
نویسنده سمیه بیگدلی مجرد - هادی هاشمی رزینی - هومن نامور
مشخصات نشریه  روان پرستاري - انجمن علمي پرستاري ايران شماره 3
تاریخ انتشار مرداد و شهریور - 1403
محدوده صفحات 11-1
کلید واژه دختران نوجوان  همدان  اختلال شخصیت مرزی  رفتار‌های خودآسیبی  کارکرد خانواده  شفقت خود  خودآسیب‌رسانی  خود جرحی  تدوین مدل علی  تدوین مدل  
چکیده مقدمه: روند تحولی تغییرات مغز در دوره نوجوانی، افراد را نسبت به خودجرحی آسیب­ پذیر می­ کند. لذا شناسایی متغیرهای پیش­ بین خودجرحی در نوجوانان با اختلال شخصیت مرزی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی مدل علی خودجرحی در نوجوانان دختر با رگه ­های شخصیت مرزی بر اساس خودشفقت‌ورزی با نقش میانجی­گر کارکرد خانواده، انجام شد.
روش کار: روش پژوهش حاضر از نظر شیوه گردآوری داده­ ها توصیفی از نوع همبستگی است که با تکنیک مدل معادلات ساختاری اجرا شد. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی نوجوانان دختر ۱۴ تا ۱۸ استان همدان در سال 1400-1401 بود که از بین جامعه آماری ذکرشده، با روش نمونه­ گیری در دسترس تعداد 350 نفر انتخاب شد. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش عبارتند از: مقیاس شخصیت مرزی (Schizotypal Trait questionnaire-B form)، پرسشنامه آسیب به خود (Self-Harm Inventory)، پرسشنامه خودشفقت‌ورزی (Self-Compassion Scale (SCS) و پرسشنامه کارکرد خانواده (Family Assessment Device). در نهایت پس از جمع‌آوری اطلاعات از روش پژوهش­ های همبستگی و روش­ مدل معادلات ساختاری با به کارگیری از نرم افزارهای SPSS26 و AMOS24 استفاده شد. همچنین جهت تحلیل روابط واسطه­ ای نیز از روش بوت استرپ در برنامه MACRO استفاده شد.
یافته ها: یافته‌های پژوهش حاضر نشان داد که ضریب مسیر خودشفقت‌ورزی بر رفتار خودجرحی در نوجوانان دختر با رگه­ های شخصیت مرزی اثر منفی و مستقیم دارد (001/0 P < ). هچنین خودشفقت‌ورزی از طریق کارکرد خانواده بر رفتار خودجرحی اثر غیرمستقیم دارد (001/0 P < ).
نتیجه گیری: بر اساس نتایج به دست آمده در این مطالعه می­توان گفت که متغیر کارکرد خانواده می‌تواند رابطه بین خودشفقت‌ورزی و خودجرحی در نوجوانان با اختلال شخصیت مرزی را تقویت کند.

کد مقاله 50296
تعداد بازدید 6

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397