• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی راهبردهای روان‌شناختی زنان نابارور با تحمل ابهام بالا در فرآیند درمان: یک مطالعه کیفی
تعداد صفحات 14
نویسنده نیلوفر دیرمانچی - سمیه  کاظمیان - علی اکبر خسروی بابادی
مشخصات نشریه  علوم پزشکی رازی - دانشگاه علوم پزشکی ایران شماره 1
تاریخ انتشار تير - 1403
کلید واژه زنان نابارور  ناباروری زنان  ناباروری  مطالعه کیفی  تحمل ابهام  راهبردهای روانشناختی  
چکیده زمینه و هدف: با توجه به اینکه ناباروری شدیداً افراد را از لحاظ روان‌شناختی تحت تاثیر قرار می‌دهد، پژوهش حاضر ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌با هدف واکاوی راهبردهای روان­شناختی زنان نابارور با تحمل ابهام بالا صورت گرفته است.
روش کار: ایـن مطالعـه بـا رویکـرد کیفـی و روش پدیدارشناسی انجـام شـد. ۱۲ نفـر از زنان نابارور که حداقل ۲ بار تحت درمان لقاح مصنوعی قرار گرفته بودند و در پرسش نامه تحمل ابهام مک لین نمره بالا به دست آوردند، در بیمارستان شهید اکبرآبادی در سـال ۱۴۰۲ بـر اسـاس نمونـه­ گیـری مبتنـی بـر هـدف انتخـاب و بـا اسـتفاده از مصاحبـه­ هـای عمیـق نیمـه سـاختار یافتـه، مـورد مصاحبـه قـرار گرفتنـد. همـه مصاحبـه­ هـا ضبـط و سـپس دسـت نویـس گردیـد و بـا اسـتفاده از روش هفت مرحله ­ایی کلایزی، مـورد تجزیـه و تحلیـل قـرار گرفت.
یافته ­­ها:‌‌‌ نتیجه حاصل از این پژوهش نشان داد که زنان نابارور با تحمل ابهام بالا راهبردهای روان­شناختی خود را در چهار مرحله طی می کنند که این مراحل عبارتند از: الف. نگاه مثبت نسبت به درمان (تلاش‌های متعدد، خوش بینی و امیدواری، انتظار موفقیت، روبه رو شدن با چالش‌های حین درمان)، ب. واقع‌بینانه شدن و کاهش انتظارات (تردید و نگرانی، جستجوی اطلاعات، مشورت با متخصصان، کسب حمایت روانی بیرونی، تعصب نداشتن به گزینه­ های درمان، تغییر نگرش و تطبیق با واقعیت)، ج. تفویض به مشیت الهی (پذیرش و تسلیم، تقدیرگرایی، حفظ امید) و د. دگردیسی مرکزیت زندگی (جستجوی راهکارهای جایگزین، تصمیم‌گیری درباره مسیر درمانی، کسب حمایت خانواده و دوستان، بهبود روان‌شناختی، اقدام برای بازیابی کنترل زندگی).
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصل از یافته­ های این پژوهش می­توان دریافت زنان ناباروری که نسبت به ابهام تحمل بالایی دارند، شروع به شناخت مثبت درمورد وضعیت مربوط به خود می­ کنند و این شناخت ها را به عنوان یک قطعیت در نظر نمی گیرند. آن­ها همچنان که با امیدواری به درمان ادامه می­ دهند، دیگر جنبه های زندگی خود را حذف نمی­ کنند و تلاش برای باردار شدن را در کنار مسائل دیگر زندگی دنبال می ­کنند.

کد مقاله 50293
تعداد بازدید 9

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397