ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تبیین مدل مشکلات درونی‌سازی شده کودکان براساس کارکرد تحولی خانواده با میانجی‌گری خودکارآمدی والدینی
تعداد صفحات 10
نویسنده سمیرا معصومی زواریانی - مجید ضرغام حاجبی - حسن میرزاحسینی
مشخصات نشریه  علوم پزشکی رازی - دانشگاه علوم پزشکی ایران شماره 1
تاریخ انتشار ارديبهشت - 1403
کلید واژه رفتار کودکان  رفتار فرزندان  قم (شهرستان)  اختلال‌های درونی‌سازی فرزندان  کارکرد تحولی خانواده  مشکل درونی‌سازی‌شده  خودکارآمدی والدینی  خودکارآمدی والدگری  
چکیده زمینه و هدف: در سال ­های اخیر مشکلات رفتاری، هیجانی، روان­شناختی و عاطفی کودکان مورد توجه روانشناسان و روانپزشکان قرار گرفته است که همگام با فرایند تحولی کودک مشکلات روانشناسی دوران کودکی به مرحله بلوغ و بزرگسالی انتقال یافته و به تدریج درمان مشکلات عاطفی و روانشناختی آن دشوارتر می­ گردد. لذا هدف این مطالعه تبیین مدل مشکلات درونی­ سازی شده کودکان براساس کارکرد تحولی خانواده با میانجی­گری خودکارآمدی والدینی بود.
روش­ کار: روش این پژوهش توصیفی از نوع ضریب همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه مادران کودکانی است که در سال 1401 به مراکز مشاوره شهر قم مراجعه کرده ­اند. حجم نمونه ازطریق فرمول کوکران 210 نفر بدست آمد. از پرسشنامه­ های سنجش کارکرد تحولی خانواده عالی و همکاران (1392)، خودکارآمدی والدگری دومکا (1996)، سیاهه­ رفتاری کودک– نسخه والدین استفاده شد. از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون و تحلیل مسیر با استفاده از ضرایب معناداری و مقدار t انجام شد و برای تجزیه و تحلیل داده ­ها از نرم افزار SPSS و pls استفاده شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که متغیر مستقل کارکرد تحولی خانواده بر اختلال درونی­ سازی شده اثر مستقیم دارد. همچنین نقش متغیر میانجی خودکارآمدی والدین تاثیر کاهنده بر اختلال درونی­ سازی شده دارند.
نتیجه­ گیری: بر اساس نتایج به دست آمده، متغیر خودکارآمدی والدین تاثیر کاهنده بر اختلال درونی­ سازی شده دارند. خودکارآمدی والدین می­ تواند موجب شود که کارکرد تحولی خانواده به طرز بهتری موجب کاهش اختلال درونی­ سازی شده شود.

کد مقاله 50291
تعداد بازدید 36

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397