• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی کیفی عوامل مؤثر بر خشونت خانگی علیه زنان (مطالعه موردی: زنان مراجعه کننده به مراکز جامع سلامت شهرری، تهران 1400-1399)
تعداد صفحات 8
نویسنده مرضیه علی محمدی - زهرا جلیلی - داود شجاعی‌زاده - عباس عباس‌زاده
مشخصات نشریه  علوم پزشکی رازی - دانشگاه علوم پزشکی ایران شماره 1
تاریخ انتشار تير - 1403
کلید واژه خشونت  خشونت خانگی  خشونت خانگی علیه زنان  ساختار اجتماعی  خشونت علیه زنان  عوامل خشونت علیه زنان  خشونت‌دیدگی  کنترل رفتار  خشونت شوهر  خشونت تجربه شده  نگرش سنتی  اختلالات رفتاری  عوامل مؤثر بر خشونت خانگی  مطالعه کیفی  ساختار اجتماعی ایران  زنان مورد خشونت قرار‌ گرفته تهران  تجربه خشونت  نگرش مردسالارانه  گراندد تئوری  قربانیان خشونت  زنان خشونت دیده  خشونت تجربه شده در زنان  شهر ری  ساختارهای فرهنگی  مراکز خدمات جامع سلامت  علل خشونت  عدم تعادل روانی  
چکیده زمینه و هدف: خشونت خانوادگی در ساختارهای فرهنگی اجتماعی جامعه، نگرش منفی مردان به زنان و بی قدرتی زنان ریشه دارد. وجود ساختار نابرابر روابط قدرت میان زنان و مردان در جامعه، به مردان اجازه اعمال قدرت بر زنان را می­ دهد. هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی کیفی عوامل موثر بر خشونت خانگی علیه زنان مراجعه کننده به مراکز جامع سلامت شهرری، تهران 1400-1399 بود.
روش کار: برای انجام تحقیق کیفی حاضر که با تمرکز بر سنت گراندد تئوری انجام شد، از بین زنان خشونت دیده سنین 25 تا 50 سال مراجعه کننده به مراکز جامع سلامت شهرری به روش نمونه ­گیری هدفمند و بر اساس تکنیک گلوله برفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. نمونه‌گیری از زنان خشونت دیده شهر­ری تا زمانی ادامه پیدا می‌کند که فرایند اکتشاف و تجزیه و تحلیل به نقطه اشباع نظری برسد. مصاحبۀ عمیق فردی نیز، تکنیکِ مورد استفادۀ این مطالعه است.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که عدم تعادل روانی همسر به عنوان مهم­ترین عامل خشونت علیه زنان با 33/12 درصد انتخاب شده است. نگرش سنتی و مردسالارانه با 22/8 درصد از نظر زنان حاضر در نمونه یکی از مهم­ترین دلایل خشونت علیه زنان است. همچنین تحقیر و توهین زنان و عدم کنترل رفتاری نیز با53/7 و 53/6درصد از مهم­ترین عوامل مربوط به خشونت علیه زنان است.
نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج توصیه می شود به عوامل موثر بر خشونت خانگی به طور ویژه توجه شود.

کد مقاله 50287
تعداد بازدید 11

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397