• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی حساسیت، ویژگی و نقطه برش بالینی نسخه کوتاه فارسی شاخص کارکرد جنسی زنان (FSFI-6)
تعداد صفحات 8
نویسنده راضیه معصومی - شادی ثابت قدم - پریسا صمدی - ملیحه نصیری
مشخصات نشریه  پایش - پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی - علمی پژوهشی سال 23 شماره 5
تاریخ انتشار مهر و آبان - 1403
محدوده صفحات 778-771
کلید واژه اختلالات کارکرد جنسی  پرسشنامه FSFI  کارکرد جنسی  ویژگی‌های روانسنجی  شاخص کارکرد جنسی زنان  حساسیت شاخص  ویژگی شاخص  نقطه برش بالینی  
چکیده مقدمه: اگرچه محققان به بررسی ویژگی های روانسنجی نسخه کوتاه فارسی شاخص کارکرد جنسی زنان (FSFI-۶) پرداخته اند اما حساسیت و ویژگی نسخه فارسی این ابزار مورد بررسی قرار نگرفته است. پژوهش حاضر با هدف بررسی حساسیت، ویژگی و نقطه برش بالینی نسخه کوتاه فارسی FSFI-۶ انجام شد.
مواد و روش کار: مطالعه توصیفی – مقطعی حاضر روی ۱۶۵ نفر از زنان دارای اختلال کارکرد جنسی و ۱۳۱ نفر از زنان فاقد اختلال کارکرد جنسی انجام شد. ابزار مورد استفاده، کاربرگ اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه شاخص اختلال کارکرد جنسی زنان (FSFI-۱۹) بود. حساسیت و ویژگی ابزار با استفاده از منحنی راک و نقطه برش تعیین شد.
یافته ها: بر اساس نسخه کوتاه شده ابزار اصلی، یعنی گویه­ های ۲، ۴ ، ۷ ، ۱۱، ۱۶ و ۱۷، نقطه برش FSFI-۶، ۵/۱۸ و حساسیت و ویژگی به ترتیب ۶۱ % و ۵۲% به دست آمد. با توجه به اینکه حساسیت و ویژگی محاسبه شده ابزار با این گویه­ های در مقایسه با حساسیت و ویژگی گزارش شده از این ابزار در متون فاصله قابل توجه ای داشت، لذا با جایگزین کردن گویه­ های ۵، ۸، ۱۲ و ۱۸ به جای گویه­ های ۴، ۷، ۱۱ و ۱۷ تحلیل تکرار شد. بر اساس گویه­ های جایگزین شده، نقطه برش معادل ۵/۲۰ و حساسیت و ویژگی ابزار به میزان ۹۰% به دست آمد.
نتیجه گیری: حساسیت و ویژگی نسخه فارسی FSFI-۶ با جایگزین کردن گویه­ های ۵، ۸، ۱۲ و ۱۸ به جای گویه ­های ۴، ۷، ۱۱ و ۱۷ به میزان ۹۰% محاسبه شد. این یافته می تواند به علت تفاوت های فرهنگی-اجتماعی در درک ذهنی گویه­ های ابزار از سوی نمونه ها باشد. همچنین، هر یک از گویه­ های جایگزین شده از بین گویه­ های مربوط به بعد اختصاصی خود، بر اساس تجربیات بالینی و نظر تخصصی تیم تحقیق انتخاب شدند، لذا این جایگزینی خللی در کاربرد نهایی ابزار ایجاد نخواهد کرد. از این­رو، به نظر می رسد نسخه فارسی FSFI-۶ جهت بررسی تشخیص اختلال کارکرد جنسی در زنان ایرانی با گویه­ های ۲، ۵، ۸، ۱۲، ۱۶ و ۱۸ از حساسیت و ویژگی مطلوبی برخوردار است.

کد مقاله 50285
تعداد بازدید 11

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397