• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان چالش‌های رفتاری فرزندخواندگان در خانواده‌های فرزندپذیر: یک مرور نظام‌مند
تعداد صفحات 14
نویسنده مهدی عنبری - محد نذری بن عبدالرحمن
مشخصات نشریه  پایش - پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی - علمی پژوهشی سال 23 شماره 5
تاریخ انتشار مهر و آبان - 1403
محدوده صفحات 750-737
کلید واژه فرزندخوانده  سبک دلبستگی ایمن  اختلالات رفتاری  مرور نظام‌مند  سبک دلبستگی ناایمن  فرزندخواندگی  خانواده فرزندپذیر  فرزندپذیری  پویایی خانواده  
چکیده مقدمه: این مطالعه مروری نظام مند به منظور ترکیب و تحلیل نقادانه یافته‌های ۲۸ مطالعه‌ای که به بررسی چالش‌های رفتاری چندوجهی فرزندخوانده‌ها پرداخته‌اند، انجام شده است، و هدف آن روشن کردن پیچیدگی و تنوع این چالش‌ها در زمینه‌های فرهنگی و خانوادگی مختلف و نیز شناسایی عوامل کلیدی کمک کننده به نتایج روان‌شناختی و رفتاری فرزندخوانده‌ها است.
مواد و روش کار: مطالعات مرور شده شامل روش‌های متنوعی از جمله روش‌های کیفی، کمی و ترکیبی بوده و مناطق جغرافیایی مختلفی از جمله ایالات متحده آمریکا، ایتالیا، نروژ و کره را در بر گرفته اند. جستجوهای جامعی در پایگاه‌های اطلاعاتی مانند Google Scholar، ISI Web of Science و Scopus با کلیدواژه ­های "چالش های رفتاری"، "اختلال سلوک"، "اختلال کمبود توجه"، "اختلال بیش فعالی"، "اوتیسم"، و "چالش ­های تحصیلی" انجام شد که بر مطالعات منتشر شده بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ تمرکز داشت. معیارهای ورود براساس نوع سند (مقاله‌ها، پایان‌نامه‌ها)، طراحی مطالعه (کیفی، کمی، روش‌های ترکیبی)، زبان (انگلیسی) و ارتباط با موضوعات فرزندخواندگی، چالش‌های رفتاری و پویایی‌های خانواده تنظیم شد.
یافته ها: این مطالعه چندین موضوع کلیدی را شناسایی کرد. دلبستگی ایمن به عنوان عاملی مهم در کاهش چالش‌های رفتاری شناخته شد. الگوهای دلبستگی ناایمن و بی‌نظم در میان فرزندخوانده‌هایی که تجربیات نامطلوب پیش از فرزندخواندگی داشته‌اند، رایج بود. پویایی‌های مثبت خانوادگی که با گرمی والدین، حمایت و ارتباط موثر مشخص شده بود، با نتایج روان‌شناختی بهتر برای فرزندخوانده‌ها همراه بود. در مقابل، پویایی‌های منفی مشکلات رفتاری را تشدید کرده بودند. تجربیات نامطلوب اولیه مانند بی‌توجهی، سوءاستفاده و ناپایداری در مراقبت با نرخ بالاتری از مشکلات روانی و رفتاری مرتبط بود.
نتیجه‌گیری: در حالی که دلبستگی ایمن و محیط‌های خانوادگی حمایتی می‌توانند برخی از چالش‌های رفتاری را کاهش دهند، اختلاف در نتایج مطالعات نشان‌دهنده نیاز به پژوهش‌های بیشتر است. مطالعات آینده باید بر درک ساز و کارهای تاثیر تجربیات پیش از فرزندخواندگی بر نتایج بلندمدت و توسعه مداخلات هدفمند متناسب با نیازهای منحصر به فرد فرزندخوانده‌ها متمرکز شوند. این مقاله لزوم آگاهی والدین فرزندپذیر و متخصصان از عوامل مختلف تاثیرگذار بر توسعه و بهبود مشکلات فرزندخوانده‌ها برای تسهیل سازگاری روانی و رفتاری بهتر را برجسته نمود.

کد مقاله 50283
تعداد بازدید 6

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397