• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تبیین ادراک زنان زایمانی از جنبه­‌ها و عوامل تعیین کننده مراقبت مادری احترام‌آمیز: یک مطالعه کیفی
تعداد صفحات 15
نویسنده مژگان میرغفوروند - مریم واعظی - سکینه محمد علیزاده چرندابی - شهلا میدیا - خدیجه حاجی‌زاده
مشخصات نشریه  تصویر سلامت - مرکز تحقیقات مدیریت خدمات بهداشتی درمانی تبریز شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1403
محدوده صفحات 269-255
کلید واژه مطالعه کیفی  حقوق بیماران  بعد از زایمان  تجارب پس از زایمان  حق سلامتی  عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت  زنان زایمان کرده  مراقبت مادری  مراقبت مادری احترام‌آمیز  
چکیده زمینه. مراقبت مادری احترام‌آمیز، یک استراتژی مهم در بهبود تجارب مادران بعد از زایمان می­ باشد. هدف از این مطالعه تبیین ادراک زنان زایمانی از جنبه‌ها و عوامل تعیین‌کننده مراقبت مادری احترام‌آمیز می­ باشد.
روش کار. این مطالعه با رویکرد کیفی از نوع تحلیل محتوا بر روی 12 زن زایمان­ کرده با حداکثر تنوع و از طریق نمونه ­گیری هدفمند انجام گرفت. داده‌ها از طریق مصاحبه‌های فردی نیمه ساختار یافته عمیق جمع ­آوری و به‌طور همزمان، با استفاده از آنالیز محتوای کیفی با رویکرد قراردادی مورد تجزیه و تحلیل قرار­ گرفت.
یافته‌ها. پس از تجزیه و تحلیل متن مصاحبه‌ها 7 طبقه و 22 زیر طبقه که شامل تکریم زائو، نیازها و ترجیحات تأمین شده، مشارکت در تصمیم­ گیری، حفظ مراقبت و رها نشدن زن باردار، همدلی، منابع انسانی و غیر انسانی مناسب و بازدارنده­ های بدرفتاری و بی­ احترامی حاصل شد.
نتیجه‌گیری. طراحی مداخلات مناسب برای ارتقای مراقبت مادری احترام‌آمیز در ابعاد مختلف، حیاتی است. بدین لحاظ باید با تامین نیازهای رفاهی و محیطی و همدلی با مادر و رعایت حریم شخصی مادران و همچنین کاهش حجم کاری کارکنان و نیز تغییر نگرش کارکنان بهداشتی، مراقبت مادری احترام آمیز در زایمان و پس از زایمان را فراهم نمود که این امر نیازمند یاری سیاست‌گذاران و مدیران سلامت می­ باشد.

کد مقاله 50249
تعداد بازدید 1

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397