• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان امکان‌سنجی حضانت مشترک در نظام حقوقی ایران با نگاهی به حقوق آمریکا، انگلستان و مالزی
تعداد صفحات 27
نویسنده کوثر صادقی جغدری - علی تولایی
مشخصات نشریه  مطالعات فقهی حقوقی زن و خانواده - مصوب حوزوی سال 7 پیاپی 13
تاریخ انتشار بهار و تابستان - 1403
محدوده صفحات 172-146
کلید واژه حضانت در حقوق ایران  حضانت  آمریکا  ایران  حضانت فرزند  حقوق خانواده  مالزی  انگلستان  فقه امامیه  نظام حقوقی ایران  حضانت کودکان  حضانت در صورت طلاق  حقوق آمریکا  حضانت در قانون ایران  حقوق انگلیس  حقوق عرفی  حضانت پس از انحلال نکاح  امکان‌سنجی  قوانین آمریکا  حضانت قانونی  حضانت مشترک  حقوق مالزی  حضانت فیزیکی مشترک  حضانت قانونی مشترک  
چکیده «حضانت مشترک» که به معنای نوع خاصی از مشارکت والدین در حضانت فرزندان پس از طلاق و جدایی است، راهکاری برای حل چالش‌های والدین و فرزندان پس از طلاق در برخی کشورهای نظام حقوق عرفی، ارائه شده است.
ازآنجا‌که مطالب مربوط به «حضانت مشترک» در منابع حقوقی آمریکا دقیق‌تر است و این حکم از طریق تأثیر قوانین عرفی انگلستان، حتی به کشوری اسلامی چون مالزی راه‌‌ یافته است، در این تحقیق به شیوۀ تطبیقی با مراجعه به قوانین، منابع حقوقی کشورهای آمریکا، انگلستان و مالزی و تحقیقات اجتماعی و روان‌شناختی در زمینۀ «حضانت مشترک»، به بررسی و تبیین ماهیت این حکم پرداخته شده است.
به سبب تمایز مفهوم حضانت در حقوق ایران با دیگر نظام‌های حقوقی یادشده و نبودن حکم حضانت مشترک در قوانین ایران، با مروری بر قوانین حضانت در ایران و مبانی فقهی مسئلۀ حضانت، امکان اجرایی‌کردن قوانین «حضانت مشترک» در ایران ارزیابی شده است.
در پرتو بررسی «حضانت مشترک» روشن می‌شود «حضانت فیزیکی مشترک» منع شرعی و قانونی ندارد و با اعمال تغییرهایی در حوزۀ مسائل و مفاد مرتبط با «حضانت قانونی مشترک» امکان پیاده‌سازی الگوی آن در قوانین ایران وجود خواهد داشت.

کد مقاله 50245
تعداد بازدید 9

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397