ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تحلیل مشارکت مدنی زنان بختیاری (تسهیل کننده‌ها و بازدارنده‌ها)
تعداد صفحات 27
نویسنده احمد حجاریان
مشخصات نشریه  مطالعات زن و خانواده شماره 2 پیاپی 33
تاریخ انتشار تابستان - 1403
محدوده صفحات 37-10
کلید واژه موانع مشارکت  مشارکت زنان  عدالت جنسیتی  مشارکت مدنی  زنان بختیاری  موانع مشارکت زنان  تحلیل مضمون  
چکیده مشارکت مدنی اقشار قومیتی در واسازی رده‌بندی‌های اجتماعی نقش قابل توجهی ایفا می‌نماید. در این راستا در پژوهش حاضر سعی شده است مشارکت مدنی زنان بختیاری با توجه به نظریات کارشناسان و متخصصان و خبرگان مورد مطالعه قرار گیرد.
مشارکت مدنی زنان زمینه‌های رشد گسترده را در فرایند توسعه فراهم کرده و مسایل و مشکلات جوامع در زمینه های اقتصادی و اجتماعی را از طریق همیاری و اشتراک مساعی حل می‌کنند. علی رغم توسعه و گسترش ابعاد مختلف زمینه‌های اجتماعی، مشارکت مدنی در بین زنان بختیاری هنوز از جایگاه شایسته‌ای برخوردار نیست. در این پژوهش با استفاده از روش تحلیل مضمون، بسترهای بازآرایی مشارکت مدنی زنان بختیاری شناسایی شدند. تحقیق بر اساس هدف از نوع کاربردی و از لحاظ ماهیت داده ها از نوع کیفی و نمونه آماری 12 تن از زنان بختیاری که در این زمینه تخصص و دارای تجریه کافی بوده می‌باشد. اطلاعات بر اساس مصاحبه‌های نیمه ساختار یافته و مطالعه منابع و اسناد جمع آوری شده‌اند. یافته‌ها نشان می‌دهد از میان 76 کد باز 29 مفهوم پایه‌ای شناسایی شد که در 7 دسته مضامین سازمان دهنده قابل تقسیم بندی هستند. نتایج تحلیل‌ها حاکی از این است که باید در بازآرایی و تجدید آرایش عوامل موثر بر مشارکت مدنی زنان بختیاری به توانمند‌سازی آنان و توجه به عدالت و برابری در ساختار اجتماعی توجه نمود و لزوم دست‌یابی به اهداف سیاست‌ها و ساختارهای زمینه‌ای مشارکت اجتماعی را برای زنان توسعه داد.

کد مقاله 50234
تعداد بازدید 35

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397