ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تحلیل بازنمایی زنان خانه‌دار در سینمای دهه نود ایران
تعداد صفحات 17
نویسنده اعظم راودراد - فاطمه حاصلی
مشخصات نشریه  مطالعات و تحقیقات اجتماعی در ایران (مصوب وزارت علوم) شماره 2 پیاپی 51
تاریخ انتشار تابستان - 1403
محدوده صفحات 269-253
کلید واژه زنان خانه‌دار  اشتغال زنان  زن در سینما  زنان در فیلم سینمایی  سینمای ایران  زن در سینمای ایران  تحصیلات زنان  تحصیلات عالی  تصویر زن در سینمای ایران  بازنمایی  تحصیلات دانشگاهی  بازنمایی رسانه‌ای  میزان تحصیلات زنان  تحصیلات عالی زنان  سینمای ایران بعد از انقلاب اسلامی  بازنمایی زن   فیلم‌های سینمایی ایران  فیلم سینمایی  شیوه بازنمایی زنان  شیوه بازنمایی  سینمای دهه 90  دهه نود  فیلم‌های دهه نود  
چکیده هدف این مقاله، مطالعۀ نحوۀ بازنمایی زنان خانه‌دار در سینمای دهۀ نود ایران است. روند افزایش میزان تحصیلات زنان به‌طورکلی و ثابت‌ماندن تقریبی میزان اشتغال آنان نشان می‌دهد امروزه بسیاری از زنان خانه‌دار، دارای تحصیلات عالی دانشگاهی هستند که موجب ارتقای کیفیت زندگی آن‌ها شده است. مسئلۀ این مقاله، کشف رابطه‌ای است که میان زندگی واقعی زنان خانه‌دار و نحوۀ بازنمایی آن در سینما وجود دارد.
در این پژوهش از روش تحلیل متن و تکنیک نشانه‌شناسی سوسوری در هردو حالت تحلیل همنشینی و تحلیل جانشینی، برای کشف معانی آشکار و پنهان متن، استفاده شده است. شش فیلم ساخته‌شده در دهۀ 1390 تحلیل شده که معیار انتخاب آن‌ها این بوده که زن خانه‌دار نقش اصلی را داشته یا موضوع آن مرتبط با خانه‌داری بوده است.
مهم‌ترین یافته‌های تحقیق این است که اولاً داده‌های آماری نشان‌دهندۀ افزایش میزان تحصیلات عالی در میان زنان خانه‌دار ایران است. دوم آنکه این زنان در واقعیت بر وضعیت ناعادلانۀ خود در خانوادۀ آگاه، معترض و خواستار داشتن منبع مالی مستقل و همکاری مردان خانواده هستند. سوم آنکه بازنمایی زنان خانه‌دار در فیلم‌های تحلیل‌شده به‌صورت کلیشه‌ای و فرودست است.
نتیجۀ نهایی اینکه علی‌رغم تغییرات رخ داده شده در کیفیت زندگی زنان خانه‌دار به‌دنبال افزایش میزان تحصیلات آنان، این تغییرات تأثیر چندانی در نحوۀ بازنمایی زنان خانه‌دار در سینما نگذاشته است.

کد مقاله 50149
تعداد بازدید 19

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397