ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تجارب زیسته مادران در ارتباط با فرزندان بعد از زندانی شدن سرپرست خانواده
تعداد صفحات 12
نویسنده سمانه خزاعی - محمود سنگری - علی صدری
مشخصات نشریه  پژوهش‌های کیفی در علوم رفتاری (مصوب وزارت علوم) سال 3 شماره 1 پیاپی 5
تاریخ انتشار تابستان - 1403
محدوده صفحات 24-13
کلید واژه سرپرست خانواده  تجربه زیسته  رابطه والد فرزند  بیرجند (شهرستان)  خانواده تک‌ والد  تجارب مادران  رابطه مادر کودک  زندانی‌ شدن  خانواده‌های زندانیان  زنان دارای همسران زندانی  زندانیان مواد مخدر  تک والدینی  زندانی شدن سرپرست خانواده  زندانی شدن پدر  
چکیده زمینه: خانواده، واحد بنیادین جامعه و کانون اصلی رشد و تعالی است و توافق عقیدتی و آرمانی در تشکیل خانواده سالم، زمینه‌ساز اصلی حرکت تکاملی و رشد دهنده انسان است، از این رو فراهم کردن امکانات جهت نیل به این مقصود از وظایف والدین می‌باشد.
هدف: پژوهش حاضر با هدف تبیین و بررسی تجارب زیستۀ مادران در ارتباط با فرزندان بعد از ضربۀ زندانی شدن سرپرست خانواده انجام پذیرفت.
روش: رویکرد پژوهش حاضر از لحاظ روش، کیفی بود؛ که محقق طی مطالعۀ عمیق به بررسی تجارب زیسته خانواده‌هایی با سرپرست زندانی پرداخت. جامعه پژوهش حاضر شامل تمامی زنان متأهل و دارای فرزند شهر بیرجند در سال 1401 بود که همسرانشان زندانی بودند. نمونه‌گیری با استفاده از شیوۀ نمونه‌گیری هدفمند و بر اساس اصل اشباع نظری در حجم نمونه در نظر گرفته شد. همچنین برای جمع‌آوری داده‌ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته و برای تجزیه‌وتحلیل داده‌های حاصل از مصاحبه‌های پدیدارشناسی از تحلیل توصیفی به روش کلایزی استفاده شد.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش در قالب 403 گزاره، 302 مفهوم، 33 مقوله و 7 مقوله اصلی بازنمایی شد. مقوله‌های اصلی عبارتند از: وابستگی به فرزندان، قدرت ابراز وجود، کنترل، زندگی و محنت، احساس ناامیدی و ناتوانی، اختلال استرس پس از سانحه، اختلال روان‌تنی. نتایج مصاحبه‌ها همچنین نشان داد که زندانی شدن پدر به طور مستقیم کیفیت زندگی و رابطه فرزندان با مادر را دستخوش تغییرات می‌کند.
نتیجه‌گیری: به طور کلی نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که زندانی شدن پدر به طور مستقیم با زندگی سایر اعضای خانواده در ارتباط بوده و کیفیت زندگی آنها را دچار تغییرات اساسی می‌کند همچنین بر رابطۀ مادر و فرزندان نیز تأثیر دارد. رابطه‌ها گاهاً بدتر شده و خانواده گاهاً به از هم‌گسیختگی و آشفتگی منجر شده و جریان عادی زندگی که قبلاً وجود داشت، از بین می‌رود. بر این اساس به نظر می‌رسد خانواده‌های زندانیان مواد مخدر نیاز به راهنمایی و مداخلات یاری‌رسان در جهت بهبود کیفیت زندگی و به ویژه رابطه والد-فرزندی با مادر دارند.

کد مقاله 50019
تعداد بازدید 18

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397