• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان فهم کنشگران زن از حجاب مبتنی بر احساس امنیت (مورد مطالعه: زنان شهر مشهد)
تعداد صفحات 36
نویسنده محمدحسن شربتیان - ندا شادلو - افسانه افسری
مشخصات نشریه  پژوهش‌نامه نظم و امنیت انتظامی - سازمان تحقیقات و مطالعات ناجا - علمی پژوهشی سال 17 شماره 1 پیاپی 65
تاریخ انتشار بهار - 1403
محدوده صفحات 36-1
کلید واژه حجاب  حجاب زن  امنیت زنان  احساس امنیت  مشهد  زنان مشهد  امنیت دختران  دختران مشهد  کنشگران زن  فهم حجاب  
چکیده هدف و زمینه: احساس امنیت، پدیده‌ای ادراکی و ذهنی است و فهم کنشگران از حجاب با معانی متعدد، تفسیر می‌شود و زنان را به سمت پوشش رفتاری هدایت می‌کند. هدف پژوهش کنونی، فهم حجاب با احساس امنیت در بین زنانی بوده است که می‌تواند با تکیه‌بر امنیت وجودی گیدنز تفسیر شود.
روش: در این پژوهش، از رویکرد کیفی و راهبرد روش تحلیل مضمون مبتنی‌بر ابزار مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته در بین زنان شهر مشهد با تکیه‌بر نمونه‌گیری هدفمند از نوع حداکثر تنوع، استفاده شد. یافته‌ها تا جایی که به اقناع و اشباع علمی برسد، اداه یافت. بر همین مبنا، داده‌ها جمع‌آوری و فرایند شناسه‌گذاری و تحلیل کیفی انجام شد.
یافته‌ها: نتایج پژوهش شامل شش مقوله محوری: در امان بودن از نگاه‌های معنادار، در امان بودن از تعرض‌های کلامی، در امان بودن از تعرض‌های جسمی، در امان بودن از سرقت و کیف‌قاپی، در امان بودن از زورگیری و خفت‌شدن و برچسب نخوردن و سه مقوله گزینشی امنیت جنسی- جنسیتی، امنیت اجتماعی و امنیت روانی، به‌دست‌آمده است.
نتایج: حجاب به‌عنوان یک پدیده ایجابی و سلبی، نوعی مصونیت در ابعاد مختلف می‌تواند باشد که احساس امنیت زنان را ارتقاء می‌بخشد. دراین‌بین زنانی که از منظر عاملیت، به حجاب توجه می‌کنند، این موضوع را یکى از مهم‏ترین چارچوب‏هاى احکام الهى برای تضمین سعادت فردى و امنیت بشریت تلقی می‌کنند و نیز کنشگران زنی که حجاب را به‌عنوان موضوعی اجتماعی تلقی کرده‌اند، هویت جمعی خود را از طریق پوشش تقویت می‌کنند.

کد مقاله 49947
تعداد بازدید 13

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397