• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان پیش‌بینی ملاک‌های انتخاب همسر بر اساس احساس تنهایی و نگرش به ازدواج در دانشجویان
تعداد صفحات 14
نویسنده سعید مختاری معصومی علمدارلو - حمیدرضا ذاکری
مشخصات نشریه  علوم پزشکی صدرا شماره 3
تاریخ انتشار تابستان - 1403
محدوده صفحات 444-431
کلید واژه ازدواج  همسرگزینی  واقع گرایی  معیارهای انتخاب همسر  احساس تنهایی  واقع گرایانه  نگرش به ازدواج  نگرش دانشجویان  دانشگاه آزاد اسلامی شیراز  نگرش واقع بینانه  احساس تنهایی عاطفی اجتماعی  
چکیده مقدمه: انتخاب همسر یکی از مهم‌ترین تصمیمات زندگی افراد است. پژوهش حاضر با هدف پیش‌بینی ملاک‌های انتخاب همسر بر اساس احساس تنهایی و نگرش به ازدواج در دانشجویان شهر شیراز صورت پذیرفت.
مواد و روش‌ها: طرح پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز در سال 1401 بود. نمونه آماری 377 نفری (235 زن و 142 مرد)، با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای انتخاب شد و برای بررسی از پرسشنامه فرم کوتاه مقیاس احساس تنهایی اجتماعی عاطفی بزرگ سالان (SELSA-S)، مقیاس نگرش به ازدواج (MAS) و پرسشنامه ملاکهای انتخاب همسر (MSCI) استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج تجزیه و تحلیل یافته‌ها با استفاده از روش رگرسیون چندگانه به شیوه هم‌زمان نشان داد که نگرش واقع‌گرایانه به ازدواج و احساس تنهایی اجتماعی ـ عاطفی به‌صورت معناداری ملاک‌های انتخاب همسر شرکت‌کنندگان را پیش‌بینی می‌کنند. همچنین نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل یافته‌ها با استفاده از روش رگرسیون چندگانه به شیوه گام‌به‌گام نشان داد که نگرش واقع‌گرایانه به ازدواج از قدرت پیش‌بینی بیشتری برخوردار است.
نتیجه‌گیری: نگرش واقع‌گرایانه نسبت به ازدواج، سبب انتخاب ملاک‌های عاقلانه و نگاه منطقی‌تر در انتخاب همسر می‌شود. کسانی که نگرش واقع‌بینانه به ازدواج دارند، ملاک‌های منطقی و متعادل‌تری برای ازدواج در نظر دارند، موضوع را از جهات بیشتری نظاره می‌کنند، و بنابراین احتمال انتخاب همسر مناسب برای آنان افزایش می‌یابد.

کد مقاله 49898
تعداد بازدید 11

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397