• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر آموزش براساس نظریه روابط بین فردی پپلائو بر تاب‌آوری زنان سرپرست خانوار
تعداد صفحات 8
نویسنده حانیه پروانه‌پور - رؤیا ترکاشوند - مریم رادمهر
مشخصات نشریه  علوم پزشکی پارس (دانشگاه علوم پزشکی جهرم سابق) - علمی پژوهشی شماره 4
تاریخ انتشار زمستان - 1402
محدوده صفحات 53-46
کلید واژه زنان سرپرست خانوار  خرم آباد (شهرستان)  زنان سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی  سلامت روانی زنان  سلامت روانی  تاب‌آوری  زنان تحت پوشش بهزیستی  تاب‌آوری زنان  میزان تاب‌آوری  نظریه روابط بین فردی پپلائو  
چکیده مقدمه: زنان سرپرست خانوار به دلیل تجربه فشارهای مداوم و مزمن درمعرض مشکلات روان‌شناختی قرار دارند. یکی از عوامل تأثیرگذار بر سلامت‌روانی زنان، تاب‌آوری آن هاست. این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر به کارگیری نظریه روابط بین ‎فردی پپلائو بر تاب‌آوری این دسته از زنان انجام شد.
روش کار: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی بود. جامعه آماری این مطالعه زنان سرپرست خانوار تحت پوشش اداره بهزیستی خرم‌آباد بودند. با استفاده از روش نمونه گیری دردسترس تعداد 60 نفر از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش اداره بهزیستی خرم آباد انتخاب و سپس به روش تصادفی ساده (قرعه کشی) به دوگروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. نوع مداخله در گروه مداخله شامل شرکت در جلسات آموزشی حضوری انفرادی بر اساس نظریه پپلائو بود. اطلاعات توسط پرسشنامه های اطلاعات جمعیت‌شناختی، پرسشنامه تاب‌آوری کونور - دیویدسون قبل و یک ماه بعد از مداخله جمع‎آوری شد. داده های به دست آمده با استفاده از آمارهای تحلیلی و توصیفی به کمک نرم افزار SPSS نسخه 22 تحلیل شدند.
یافته ها: دو گروه مداخله و کنترل از نظر متغیرهای جمعیت شناختی و میزان تاب آوری قبل از مداخله تفاوت آماری معناداری نداشتند (0.05 p).
نتیجه گیری: بر اساس یافته های پژوهش حاضر می‌توان نتیجه گرفت که آموزش بر اساس نظریه بین فردی پپلائو، میزان تاب‌آوری را در زنان سرپرست خانوار افزایش می‌دهد. از این رو، مشاوران و دست اندرکاران اداره بهزیستی و سایر دستگاه های اجرایی برای بهبود میزان تاب‎آوری در زنان سرپرست خانوار باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند.

کد مقاله 49889
تعداد بازدید 9

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397