• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی ارتباط باور غیرمنطقی و سازگاری زناشویی در زوجین مبتلا به بیماری مزمن
تعداد صفحات 13
نویسنده حکیمه واحدپرست - سیده سارا حسینی - مسعود بحرینی - راضیه باقرزاده
مشخصات نشریه  سلامت و مراقبت (دانشکده پرستاری و مامایی سابق) شماره 4
تاریخ انتشار زمستان - 1402
محدوده صفحات 372-360
کلید واژه ناسازگاری زناشویی  باورهای غیرمنطقی  سازگاری زناشویی  باور‌های ‌غیر‌منطقی زوجین  زوجین دارای تعارض زناشویی  تعارض زناشویی  بیماری‌های مزمن  بوشهر (استان)  
چکیده زمینه و هدف: ناسازگاری زناشویی با بیماری مزمن رابطه‌ ای دو سویه دارد. با توجه به اهمیت سازگاری زناشویی در مبتلایان به بیماری های مزمن، بررسی عوامل مرتبط با سازگاری زناشویی حائز اهمیت است. پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط باور غیر منطقی و سازگاری زناشویی در زوجین مبتلا به بیماری مزمن شهر بوشهر انجام گردید.
روش کار: مطالعه حاضر، یک پژوهش مقطعی از نوع توصیفی- همبستگی بود که در سال 1401 روی 92 زوج (184 نفر)، که یک یا هر دو نفر آنها به حداقل یکی از شایع ترین بیماری‌ های مزمن، مبتلا بوده و به مطب­ های متخصصین داخلی و قلب، کلینیک­ های تخصصی و مراکز جامع سلامت شهر بوشهر مراجعه نموده بودند، با روش نمونه ‌گیری در دسترس انجام شد. ابزار گردآوری داده ‌‌ها شامل فرم اطلاعات جمعیت‌شناختی، پرسشنامه سازگاری زناشویی گراهام بی‌اسپنیر و فرم کوتاه پرسشنامه باورهای غیرمنطقی جونز بود. داده‌ ها پس از جمع‌آوری با نرم‌افزار SPSS-20 و با استفاده از آزمون ‌های ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی تک متغیره و چند متغیره سلسله مراتبی، تحلیل شد. سطح معنی ‌داری در تمام موارد کمتر از 0/05 در نظر گرفته شد.
یافته ‌ها: میانگین نمره کل باور غیرمنطقی زنان و همسرانشان به ترتیب 23/60 ± 111/21 و 25/24 ± 105/24 و نمره سازگاری زناشویی زوجین (متوسط نمره زنان و همسرانشان) 18/36 ± 102/50 بود. 38 درصد زوج ‌ها، ناسازگاری زناشویی داشتند. هیچ یک از حیطه ‌های باور غیرمنطقی در زنان، با سازگاری زناشویی در ارتباط نبود. از بین حیطه‌های باور غیرمنطقی در مردان، حیطه درماندگی در برابر تغییر با سازگاری زناشویی ارتباط منفی و معنی‌دار داشت (0/05 > p).
نتیجه‌گیری: نتایج نشان ‌دهنده تأثیر باورهای مردان بر سازگاری زناشویی زوجین بود. بنابراین لازم است متخصصین روانشناسی و مشاوران خانواده هنگام مشاوره دادن به زوجین با ناسازگاری زناشویی به ویژه مبتلایان به بیماری مزمن، عوامل مؤثر بر ناسازگاری از جمله باورهای غیرمنطقی مردان، به ویژه درماندگی در برابر تغییر را شناسایی نمایند تا بتوانند با مشاوره مناسب این گونه باورها را کاهش دهند.

کد مقاله 49885
تعداد بازدید 10

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397