• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مدل‌سازی معادلات ساختاری رابطه توانمندی‌های منش با کیفیت روابط زناشویی: نقش میانجی‌گر خودشناسی انسجامی
تعداد صفحات 17
نویسنده حنانه صادقی - مهرانگیز شعاع‌ کاظمی - جعفر محرمی
مشخصات نشریه  علوم روانشناختی (مصوب وزارت علوم) پیاپی 140
تاریخ انتشار آبان - 1403
محدوده صفحات 1935-1919
کلید واژه روابط زناشویی  روابط زوجین  تهران  معادلات ساختاری  عوامل روان‌شناختی  پنج عامل شخصیت  کیفیت رابطه زناشویی  خودشناسی انسجامی  توانمندی‌های منشی  
چکیده زمینه: ویژگی‌های شخصیتی یکی از مهمترین عوامل در حفظ و فروپاشی خانواده است. افرادی که رفتارهای سازگارانه دارند و می‌توانند هیجانات ناخوشایند و منفی خود را مدیریت کنند، روابط بهتری را تجربه می‌کنند. بنابراین لازم است نقش عوامل روانشناختی در کیفیت روابط زوجین مورد بررسی قرار گیرد.
هدف: پژوهش حاضر با هدف مدل­سازی معادلات ساختاری رابطه توانمندی­ های منش با کیفیت روابط زناشویی با میانجی ­گری خودشناسی انسجامی صورت پذیرفت.
روش: پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی که به روش مدل ­سازی معادلات ساختاری انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش را تمامی زنان و مردان متأهل ساکن شهر تهران در سال 1402 تشکیل دادند. نمونه پزوهش 392 نفر بود که به‌صورت تصادفی خوشه ­ای چندمرحله‌ای انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه‌های کیفیت روابط زوجین کوندی و همکاران (2016)، توانمندی­ های منش پترسون و سیگلمن (2004)، خودشناسی انسجامی قربانی و همکاران (2008) استفاده شد.
یافته ­ها: یافته‌ها نشان داد، مدل ساختاری رابطه توانمندی‌های منش با کیفیت روابط زناشویی با میانجی­ گری خودشناسی انسجامی با داده‌ها برازش دارد. همچنین توانمندی‌های منش و خودشناسی انسجامی بر کیفیت روابط زناشویی اثر مستقیم و مثبت دارند و توانمندی‌های منش با میانجی‌گری خودشناسی انسجامی بر کیفیت روابط زناشویی اثر غیرمستقیم دارد (001/0 ≥ P ، 174/0 = b ). براساس نتایج به دست آمده، بهبود توانمندی ­های منش هم به‌صورت مستقیم و هم به‌صورت غیرمستقیم با اثرگذاری خودشناسی انسجامی، در افزایش کیفیت روابط زناشویی نقش مؤثری دارند.
نتیجه‌گیری: در نتیجه‌ی یافته‌های مطالعه‌ حاضر، درک مفهوم، ابعاد و عوامل مؤثر بر کیفیت زندگی زناشویی واضح‌تر و می‌تواند مبنایی در راستای تصمیم‌گیری‌های راهبردی برای تحکیم خانواده فراهم آورد. همچنین قادر است به ایجاد درک عمیق از مفهوم کیفیت زندگی زناشویی منجر شده و نظریه‌های موجود در این زمینه را تکمیل نماید.

کد مقاله 49789
تعداد بازدید 23

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397