• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان الگوهای هویت زوجی زنان تهرانی: یک پژوهش کیفی
تعداد صفحات 19
نویسنده نگار سادات میرکاظم - معصومه اسمعیلی - کوثر دهدست
مشخصات نشریه  علوم روانشناختی - محمود منصور - علمی پژوهشی پیاپی 140
تاریخ انتشار آبان - 1403
محدوده صفحات 1879-1861
کلید واژه ایران  زنان متأهل  تهران  سبک‌های هویت  مطالعه کیفی  زنان شهر تهران  نظریه زمینه‌ای  فرهنگ ایرانی  هویت زوجین  هویت مشترک  سبک هویت زوجین  
چکیده زمینه: شرط اساسی برای پایداری یک ازدواج مطلوب، شکل ­گیری مناسب هویت زوجی است. هویت زوجی امری وابسته به فرهنگ است که برمبنای عوامل مختلف نظیر نحوه مشارکت زوجین می ­تواند اشکال متعددی به خود بگیرد و پیامدهای مختلفی به همراه داشته باشد. باتوجه به اهمیت این موضوع کمتر پژوهشی به شناسایی الگوهای هویت زوجی در فرهنگ ایران پرداخته است.
هدف: هدف از پژوهش حاضر شناسایی الگوهای هویتی زوجی در بین زنان شهر تهران بود.
روش: پژوهش حاضر با روش کیفی از نوع نظریه داده بنیاد مبتنی بر رویکرد گلیزری در شهر تهران و در سال ۱۴۰۱ انجام شد. نمونه مورد پژوهش شامل 16 نفر از زنان متأهل شهر تهران بود که با روش نمونه ­گیری هدفمند (نظری) انتخاب شدند. داده­ ها از طریق مصاحبه عمیق و نیمه ­ساختاریافته جمع ­آوری شد و پس از آن به روش گلیزری در سه گام کدهای باز، محوری و نظری مورد تجریه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ­ها: در پژوهش حاضر چهار الگوی هویت زوجی زنان شامل مشارکتی، منفعت ­طلب-تسلی ­دهنده، ایثارگر و تحول ­نیافته شناسایی شد که هر کدام از این الگوها بر اساس مشخصه ­های موجود در چهار محور تجلی هویت شخصی زوجین، فضای ارتباطی، فضای حمایتی-عاطفی، فضای تقسیم قدرت از یک ­دیگر متمایز هستند.
نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از پژوهش نشان می ­دهد که با توجه به سهم ­گذاری متعادل طرفین رابطه در الگوی هویت زوجی مشارکتی، این الگو در قیاس با سایرین می ­تواند الگوی مطلوب رابطه درنظر گرفته شود. پیشنهاد می ­شود یافته ­های حاصل از پژوهش در اختیار متخصصین این حوزه قرار گیرد تا در قالب آموزش و درمان بتوانند زوج ­ها را به سمت هویت زوجی مطلوب هدایت کرده و کیفیت روابط زناشویی را ارتقا بخشند.

کد مقاله 49788
تعداد بازدید 17

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397