• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر مداخلات آموزش عصب روانشناختی خانواده محور بر ناسازگاری‌های زناشویی و نظم‌جویی شناختی هیجانی مراجعین متأهل وابسته به مواد مخدر
تعداد صفحات 17
نویسنده هانیه گلی رستمی - سعید پورنقاش تهرانی - فریدون یاریاری - غلامعلی افروز
مشخصات نشریه  علوم روانشناختی - محمود منصور - علمی پژوهشی پیاپی 140
تاریخ انتشار آبان - 1403
محدوده صفحات 1807-1791
کلید واژه اعتیاد  معتاد  مواد مخدر  خانواده معتاد  ناسازگاری زناشویی  وابستگی به مواد مخدر  سمنان  نظم‌جویی شناختی هيجان  معتادان مرد  برنامه عصب روان‌شناختی خانواده محور  
چکیده زمینه: یکی از مشکلات رایج در خانواده معتادان، ناسازگاری زناشویی و نظم‌جویی شناختی-هیجانی است. یکی از درمان های مؤثر برای ناسازگاری زناشویی و نظم‌جویی شناختی-هیجانی، آموزش عصب روانشناختی خانواده محور است.
هدف: هدف از پژوهش حاضر، تعیین تأثیر مداخلات آموزش عصب روانشناختی خانواده محور بر ناسازگاری‌های زناشویی و نظم ­جویی شناختی-هیجانی مراجعین متأهل وابسته به مواد مخدر بود.
روش: پژوهش حاضر نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون با گروه گواه و پیگیری 3 ماهه بود. جامعه آماری شامل تمامی مراجعان مرد متأهل وابسته به مواد مخدر بستری در بخش اعصاب و روان بیمارستان کوثر سمنان در فاصله زمانی سال 1401 تا 1402 بودند، که با درنظر گرفتن ملاک‌های ورود و خروج و روش در دسترس تعداد 30 نفر به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه‌های استاندارد ناسازگاری زناشویی (اسپانیر، 1976) و نظم جویی شناختی هیجان (گرانفسکی و همکاران، 2001) بود. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها نیز از بخش توصیفی (میانگین و انحراف معیار ) و استنباطی (تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر) با استفاده از نرم‌افزار SPSS24 و EXCEL انجام شد (05/0 > p).
یافته‌ها: مداخلات آموزش عصب روانشناختی خانواده محور بر ناسازگاری‌های زناشویی و نظم­ جویی شناختی-هیجانی مراجعین متأهل وابسته به مواد مخدر تأثیر دارد (05/0 > p).
نتیجه‌گیری: نتایج نشانگر اهمیت بخشیدن به آموزش‌های مبتنی بر علوم روانشناختی و عصب‌شناسی در حوزه خانواده و ارتقاء ارتباطات زناشویی و مهارت‌های نظم‌جویی شناختی-هیجانی در این گروه از افراد می‌باشد. این مداخلات نه تنها به بهبود روابط خانوادگی و زناشویی کمک می‌کنند بلکه به افزایش توانایی‌های مقابله با مشکلات مرتبط با وابستگی به مواد مخدر نیز کمک می‌نمایند.

کد مقاله 49787
تعداد بازدید 19

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397