• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تجربه زیسته والدین از چالش‌های فرزندپروری پس از طلاق: یک مطالعه پدیدارشناختی
تعداد صفحات 20
نویسنده رؤیا حمیدی - صدیقه احمدی - حسن حیدری
مشخصات نشریه  علوم روانشناختی - محمود منصور - علمی پژوهشی پیاپی 138
تاریخ انتشار شهريور - 1403
محدوده صفحات 1492-1473
کلید واژه فرزندپروری  پیامدهای طلاق  تجربه زیسته  پدیدارشناسی  تهران  طلاق والدین  تجارب والدین  طلاق  تجارب بعد از طلاق  سبک فرزندپروری  چالش‌های فرزندپروری  تجربه زیسته والدین  
چکیده زمینه: فرزندپروری یکی از تکالیف چالش‌برانگیز برای والدین پس از طلاق است که بر سلامت ­روانی کودکان تأثیر می‌گذارد. بااین‌حال کمتر پژوهشی تجارب زیسته والدین از فرزندپروری پس از طلاق را با رویکرد پدیدارشناسی، بر اساس تأثیر ناآگاهی والدین و راهکارهای ناکارآمد والدین بررسی کرده‌اند.
هدف: هدف پژوهش حاضر فهم تجربه زیسته والدین از چالش‌های فرزندپروری پس از طلاق بود.
روش: این مطالعه با رویکرد کیفی و با استفاده از روش پدیدارشناسی توصیفی انجام شد. جامعه هدف شامل والدینی بود که تجربه فرزندپروری پس از طلاق را در سال 1401 داشتند. مشارکت‌کنندگان پژوهش، 16 نفر از والدین بودند که با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند با حداکثر تنوع، از میان مراجعه‌کنندگان به مجتمع قضایی خانواده 1 تهران دعوت به مشارکت شدند و به‌وسیله مصاحبه نیمه­ ساختاریافته مورد بررسی قرار گرفتند. داده‌ها با روش هفت مرحله‌ای کلایزی با استفاده از نرم‌افزار MAXQDA تجزیه‌وتحلیل شدند.
یافته‌ها: تجزیه‌وتحلیل داده‌ها به استخراج 7 مضمون اصلی و 46 زیر مضمون منجر شد، مضمون‌های اصلی عبارت‌اند از: ناسازگاری فرزندان پس از طلاق، مشکلات روانشناختی والدین، چالش‌های والدین با یکدیگر، چالش‌های والدین با فرزندان، ناآگاهی والدین از فرزندپروری پس از طلاق، تغییر ساختار خانواده پس از طلاق و راهکارهای ناکارآمد والدین.
نتیجه‌گیری: والدین فرزندپروری پس از طلاق را تکلیفی چالش‌برانگیز می‌دانند. ارتباط والدین با یکدیگر مشکلات روانشناختی والدین پس از طلاق و آگاهی آن‌ها به شیوه‌های فرزندپروری و استفاده از شیوه‌های کارآمد در فرزندپروری با توجه به تغییر ساختار خانواده می‌تواند بر سازگاری کودکان تأثیر گذارد.

کد مقاله 49785
تعداد بازدید 11

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397