• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مدل‌یابی معادلات ساختاری رابطه آسیب‌های دوران کودکی با اعتیاد جنسی با نقش میانجی حمایت اجتماعی ادراک شده، ذهنی‌سازی و سبک‌های دلبستگی
تعداد صفحات 17
نویسنده منا ادیبی‌فر - مهدی منوچهری - افشین صلاحیان - بیتا نصرالهی
مشخصات نشریه  علوم روانشناختی - محمود منصور - علمی پژوهشی پیاپی 138
تاریخ انتشار شهريور - 1403
محدوده صفحات 1395-1379
کلید واژه دوران کودکی  حمایت اجتماعی  اعتیاد جنسی  حمایت اجتماعی ادراک‌ شده  معادلات ساختاری  سبک‌های دلبستگی  تروماهای دوران کودکی  دانشگاه‌های تهران  آسیب کودکی  حمایت ادراک شده  ذهنی سازی  
چکیده زمینه: روابط نامناسب با اجتماع و عدم توانایی در ایجاد روابط سالم و عمیق نیز می‌توانند در ایجاد اعتیاد جنسی نقش داشته باشد. کودکانی که در دوران کودکی با مشکلاتی مانند نقص‌های اجتماعی مواجه شده‌اند، ممکن است در تعاملات اجتماعی و روابط عاطفی ناسالم به مشکل برخورد کنند و بیشتر در معرض خطر اعتیاد جنسی قرار بگیرند. رابطه بین آسیب‌های دوران کودکی و اعتیاد جنسی تحت تأثیر عوامل متعددی مانند حمایت اجتماعی، ذهنی­ سازی و سبک‌های دلبستگی قرار می‌گیرد و بررسی دقیق تأثیر هر یک از این عوامل بر رابطه بسیار حائز اهمیت است. شواهد علمی قوی می‌توانند تصمیم‌گیران را در جهت اتخاذ تدابیر و سیاست‌های مؤثر در پیشگیری از آسیب‌های دوران کودکی و اعتیاد جنسی هدایت کنند.
هدف: پژوهش حاضر با هدف مدل ­یابی معادلات ساختاری رابطه آسیب ­های دوران کودکی با اعتیاد جنسی و با نقش میانجی حمایت اجتماعی ادراک شده، ذهنی­ سازی و سبک‌های دلبستگی انجام شد.
روش: روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی و مدل­سازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان دوره­ های مجازی در دانشگاه­ های شهر تهران در سال تحصیلی 1401-1400 بود. حجم نمونه بر اساس فرمول کلاین (2011) برابر با 322 نفر به دست آمد که با توجه به احتمال افت آزمودنی و ریزش 370 نفر در نظر گرفته شد. همچنین برای گردآوری داده­ ها از پرسشنامه ترومای دوران کودکی (برنستاین و همکاران، 2003)، اعتیاد جنسی (کارنز، 1988)، سبک دلبستگی بزرگسالان (کولینز و رید، 1990) استفاده شد. داده ­های گردآوری شده از طریق تحلیل مسیر در نرم­ افزارهای lisrel و SPSS استفاده شد.
یافته ­ها: نتایج تحقیق نشان می دهد که نتایج همبستگی روابط معنادار بوده و حاکی از تأیید پیش­ فرض وجود همبستگی بین متغیر جهت تدوین مدل معادلات ساختاری است (0/05 > P).
نتیجه‌گیری: رابطه بین آسیب‌های دوران کودکی و اعتیاد جنسی تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله حمایت اجتماعی، ذهنی‌سازی و سبک‌های دلبستگی قرار می‌گیرد و بررسی دقیق تأثیر هر یک از این عوامل بر این رابطه بسیار حائز اهمیت است. شواهد علمی قوی می‌توانند تصمیم‌گیران را در اتخاذ تدابیر و سیاست‌های مؤثر در پیشگیری از آسیب‌های دوران کودکی و اعتیاد جنسی هدایت کنند.

کد مقاله 49784
تعداد بازدید 12

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397