• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مرور نظام‌مند بر مطالعات ایرانی مرتبط با تأثیر مدل‌های زوج‌درمان‌گری بر گسستگی رابطه
تعداد صفحات 17
نویسنده فائزه صلایانی - محمدجواد اصغری ابراهیم آباد - محمدعلی بشارت - بهروز مهرام - سکینه سلطانی کوهبنانی
مشخصات نشریه  علوم روانشناختی (مصوب وزارت علوم) پیاپی 138
تاریخ انتشار شهريور - 1403
محدوده صفحات 1317-1301
کلید واژه روابط زناشویی  زوج درمانی  تحقیقات داخلی  زوج درمانگری  مرور تحقیقات  مرور نظام‌مند  گسستگی رابطه زناشویی  مدل‌های زوج درمانی  گسستگی عاطفی  
چکیده زمینه: گسستگی رابطه زناشویی اولین مرحله در فرآیندی است که در نهایت به انحلال رابطه زناشویی منتهی می‌شود و با پریشانی رابطه، ارتباطات ضعیف و اختلال ­های روانشناختی به‌ویژه افسردگی مرتبط است. علی ­رغم پژوهش‌های متعددی که در خصوص اثربخشی مدل ­های زوج ­درمانی بر گسستگی عاطفی در ایران صورت‌گرفته است، جمع ­بندی و تحلیل منسجمی از انواع مدل ­های زوج­ درمانی مؤثر بر گسستگی رابطه زناشویی دردسترس نیست.
هدف: هدف از انجام پژوهش حاضر، مرور تحقیقات انجام ­شده در زمینه انواع مدل ­های زوج­ درمانی مؤثر بر گسستگی رابطه زناشویی در مطالعات ایرانی بود.
روش: این مطالعه از نوع مطالعات توصیفی بود و باتوجه‌به روش اجرا جزو مطالعات مرور نظام ­مند است. جامعه آماری، تمامی مطالعات مرتبط با هدف مطالعه منتشرشده از 1383 تا 1402 بودند. از ۹۰ مطالعه­ ای که بعد از جستجو و غربالگری شناسایی شدند، ۲۳ مطالعه جهت استخراج داده ­ها ارزیابی شدند. این مطالعه مروری با جستجوی مطالعات فارسی با استفاده از کلیدواژه ­های "زوج‌درمانی، زناشویی، اثربخشی، زوج، کارآزمایی بالینی، طلاق عاطفی، دل‌زدگی زناشویی، فرسودگی زناشویی و سرخوردگی زناشویی" و در پایگاه ­های داخلی SID, MagIran, انجام گرفت. داده ­ها با استفاده از شاخص­های توصیفی یعنی فراوانی و درصد تحلیل شدند.
یافته­ ها: پس از بررسی کیفیت مقالات و نیز درنظرگرفتن معیارهای ورود، ۲۳ مقاله واجد شرایط و هم‌راستا با اهداف مطالعه حاضر بررسی شدند. نتایج حاصل از بررسی مطالعات نشان داد که زوج ­درمانی بر گسستگی رابطه زناشویی اثربخش بوده است (05/0 p < ) و بیشترین مطالعات مربوط به تأثیر رویکرد زوج ­درمانی با رویکردهای واقعیت درمانی، هیجان ­مدار و شناختی رفتاری بوده است.
نتیجه‌گیری: بر اساس یافته ­های پژوهش، نتایج این مطالعه مروری نشان داد که مداخلات زوج ­درمانی بر گسستگی رابطه زناشویی تأثیر معناداری دارد.

کد مقاله 49783
تعداد بازدید 12

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397