• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مسئله‌شناسی ابعادی در خانواده ایرانی با تحلیل روان‌شناختی
تعداد صفحات 20
نویسنده ابوالقاسم عیسی مراد رودبنه
مشخصات نشریه  روان‌شناسی فرهنگی (مصوب وزارت علوم) سال 7 شماره 2
تاریخ انتشار 1402
محدوده صفحات 287-268
کلید واژه ایران  روان‌شناسی  خانواده ایرانی  خانواده  مسئله‌شناسی  تحلیل روان‌شناختی  مسئله‌شناسی ابعادی  
چکیده مقدمه و هدف: مساله شناسی از ملزومات تشخیصی جامعه است. هدف پژوهش حاضر، تعیین اولویت های مسائل ایران در حوزه روان‌شناسی و خانواده می‌باشد. محقق در این پژوهش پاسخ‌گوی یافتن اولویت‌های مسایل روان‌شناختی جامعه و خانواده است. بنابراین مسأله های فردی، اجتماعی، بین فردی و خانوادگی را شناسایی و به مسائل جامعه به اولویت بندی علمی پرداخته است. پژوهش های ملی و بین‌المللی مسائل و نابهنجاری اجتماعی و متعاقب آن، به خطر انداختن سرمایه اجتماعی را گوشتزد می‌نمایند.
روش پژوهش: روش‌شناسی، روش مندی و مرحله بندی به روش کیفی و کمی و ترکیبی با تمرکز بر فرامطالعه، فراترکیب و فرا تحلیل انجام شد و داده‌های محققان دیگر که در طی 10 سال اخیر در حوزه‌های ذی ربط پرداخته اند، جمع‌آوری شده است. جامعه آماری، مطالعات انجام شده 1200 پژوهش در حوزه روان‌شناسی و خانواده در نهایت به هر بخش از موضوعات طلاق، بیکاری، پرخاشگری، اختلالات روانی، تاخیر در ازدواج و اعتیاد به پنجاه پژوهش اکتفا شده است.
یافته ها: مساله شناسی در حوزه روان شناسی و خانواده علل مختلف دارد که به جمع بندی تحقیقات با نتیجه گیری در انتخاب اولویت ها پرداخته شد. مسأله‌شناسی در 5 محور به شرح ذیل مورد بررسی و نتیجه‌گیری قرار گرفته است: 1-اعتیاد و سوء مصرف 2-بیکاری 3-اختلالات روان‌شناختی و شخصیتی (افسردگی، اضطراب، پرخاشگری، بی‌اعتمادی، شخصیت و جنسی) 4-تأخیر ازدواج و آشفتگی خانواده و طلاق 5-محیط‌های مجازی و اعتیاد اینترنتی.
نتیجه‌گیری: شناسایی و تشخیص مسایل اصلی در جامعه و خانواده، کمک بزرگی بر پیشگیری از آن ها می شود.

کد مقاله 49738
تعداد بازدید 4

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397