ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مطالعه و شناسایی طرحواره‌های جنسیتی از دید زنان شاغل در دستگاه‌های اجرایی شهر مشهد
تعداد صفحات 18
نویسنده سمانه شاطرزاده یزدی - مجید توسلی رکن آبادی - حسین  اطهری
مشخصات نشریه  روان‌شناسی تحلیلی شناختی (مصوب دانشگاه آزاد) سال 14 پیاپی 54
تاریخ انتشار زمستان - 1402
محدوده صفحات 30-13
کلید واژه اشتغال  زنان شاغل  نقش‌های جنسیتی  اشتغال زنان  ویژگی‌های زنان  ویژگی‌های جنسیتی  مشهد  طرحواره‌های نقش جنسیتی  دیدگاه زنان  نقش‌های جنسیتی زنانه  نقش‌های جنسیتی مردانه  زنان شاغل شهرستان مشهد  زنان مشهد  طرحواره‌های جنسیتی  دستگاه‌های اجرایی  ویژگی‌های مردان  
چکیده هدف: هدف مقاله حاضر مطالعه و شناسایی طرح‌واره‌های جنسیتی از دید زنان شاغل در دستگاه‌های اجرایی شهر مشهد بود.
روش: این پژوهش از نوع کیفی با رویکرد تحلیل مضمون انجام شد. جامعه آماری این پژوهش کلیه زنان شاغل در دستگاه‌های اجرایی شهر مشهد بودند. حجم نمونه به تعداد 20 نفر از زنان بودند که با نمونه‌گیری اشباعی یا قضاوتی (هدفمند) انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها شامل: روش مطالعه کتابخانه‌ای (با استفاده از ابزار فیش‌برداری) و میدانی (با استفاده از ابزار مصاحبه) بود.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد مضامین مردم‌آمیز، عاطفی و حمایت‌گر سه ویژگی جنسیتی زنانه و مضامین مقتدر، خودمحور و مدیر سه ویژگی جنسیتی مردانه بودند. همچنین اشتغال زنان باعث تغییر طرحواره‌های نقش جنسیتی آنها شده و آنها ویژگی‌های جنسیتی خود را ترکیبی از طرحواره‌های زنانه و مردانه توصیف می‌‌کردند.
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت اشتغال می‌تواند بر طرحواره‌های نقش جنسیتی اثر بگذارد . لذا پیشنهاد می‌شود سیاستگداران با درنظر گرفتن ملاحظات روانشناختی و به دور از نگاه جنسیتی راهکارهای لازم را در جهت توانمندسازی و اشتغال زنان اتخاذ نمایند.

کد مقاله 49732
تعداد بازدید 19

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397